aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνόρθωση – ΑΕΛ: Πάει το σερί, πάει και η κορυφή (vid)

Ανόρθωση – ΑΕΛ: Πάει το σερί, πάει και η κορυφή (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τέλος στο εντός έδρας νικηφόρο σερί της Ανόρθωσης που κράτησε για οκτώ παιχνίδια έβαλε η ΑΕΛ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 24ή αγωνιστική του πρωταθλήματος αποτέλεσμα που εκθρονίζει τη λεμεσιανή ομάδα από την κορυφή της βαθμολογίας και ανοίγει την ψαλίδα της Ανόρθωσης από την πρώτη θέση στους έξι βαθμούς.

Καλύτερη η Ανόρθωση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις που της παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι, έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι άσφαιρη και με 45 βαθμούς είναι στην τέταρτη θέση.

Η ΑΕΛ έμεινε όρθια στη δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος (πέραν της δικιάς της) και παρόλο που δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης είχε 2-3 καλές ξεκάθαρες φάσεις για να αποδράσει με το «διπλό». Στους 49 βαθμούς οι γαλαζοκίτρινοι έπεσαν στην 3η θέση και στο -2 από την κορυφή.

To ματς

Πιο απαιτητική η Ανόρθωση στα αρχικά στάδια του αγώνα έδειξε τα «δόντια» της, όμως Μπουσουλάτζιτς στο 1’ και Κβιλιτάια στο 4’ δεν βρήκαν στόχο. Η ομάδα της Αμμοχώστου επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ευάλωτη αριστερή πλευρά της ΑΕΛ με τους Καλτσά και Αμπαρτζουμιάν να ξεφεύγουν από το μαρκάρισμα του Χάρη Κυριάκου, όμως ο πρώτος σούταρε έξω και ο δεύτερος έκανε κακή σέντρα.

Στο 16’ η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης ο Ζντραφκόφσκι έκανε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια. Στο 23’ η «Κυρία» έχασε νέα ευκαιρία με τον Καλτσά να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Ελουντού και Κβιλιτάια. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης με τους γαλαζοκίτρινους να «πολιορκούν» την εστία της «Κυρίας». Αρχικά ο Αμπαρτζουμιάν έκοψε προ της γραμμής τέρματος την σέντρα σουτ του Τόρες, ενώ στη συνέχεια ο Άντονι Γεωργίου έκανε απευθείας σουτ έπειτα από σέντρα του Ριέρα και η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι και πάλι από δεξιά αναζήτησαν το γκολ με τον Αμπαρτζουμιάν και τον Καλτσά να ανταλλάζουν την μπάλα, ο Ελλαδίτης έκανε συρτή σέντρα όμως ο Κβιλιτάια ήταν ένα βήμα πιο μπροστά και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κέρκεζ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός πως το πρώτο κόρνερ κερδήθηκε στο 53’, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Ανόρθωση έχασε κλασσική ευκαιρία με τον Ελουντού από απόσταση δύο μέτρων σε κενή εστία να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 74’ ο Οκριασβίλι έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μίχα στον Καλτσά, ο Ελλαδίτης έκανε τη σέντρα και ο Γεωργιανός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛ να φτάσει κοντά στο γκολ. Μετά από λάθος του Οκριασβίλι, ο Ριέρα έκανε φοβερή κάθετη πάσα ο Μαέ βρέθηκε τετ α τετ με τον Λόρια και ο Γεωργιανός με τα πόδια κράτησε απαραβίαστη την εστία της Ανόρθωσης.

Έντονα παράπονα για τον χρόνο των καθυστερήσεων εκφράστηκαν στο τέλος του αγώνα από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή έδειξε μόνο τρία λεπτά και θα έπρεπε να κρατήσει περισσότερο χρόνο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορέια, Νταουσβίλι (46′ Μίχα), Κ. Αρτυματάς, Μπουσουλάτζιτς (88′ Χουσμπάουερ), Καλτσάς (83′ Χριστοφή), Ελουντού (57′ Οκριασβίλι), Κβιλιτάια.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Κέρκεζ, Τεϊσεϊρα, Χ. Κυριάκου (64′ Έουλερ), Ζντραφκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Ριέρα (87′ Αβντίγιαϊ), Γεωργίου (64′ Αντωνίου), Τόρες (87′ Αντάμοβιτς), Μπάμπιτς (64′ Μαέ).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: – / Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Σάντος.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ