aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνόρθωση – ΑΕΛ 1-2: Ο Μαέ έκανε πάρτι στην τρύπια «Κυρία» (vid)

Ανόρθωση – ΑΕΛ 1-2: Ο Μαέ έκανε πάρτι στην τρύπια «Κυρία» (vid)

Ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έμεινε η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράιαν Μαέ επικράτησαν 2-1 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 4η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, έκαναν καθοριστικό βήμα για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος και συνεχίζουν την καταδίωξη της Ομόνοιας.

Ο Βέλγος επιθετικός σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενος τα ανασταλτικά κενά της Ανόρθωσης, έφτασε τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στην πρώτη τους νίκη επί της Ανόρθωσης στη Λάρνακα από το 2018! Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 62 βαθμούς και στο -4 από την Ομόνοια.

Στον αντίποδα, η Ανόρθωση πλήρωσε τις «τρύπες» στην άμυνά της, μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κβιλιτάια, άσκησε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα ισοφάρισε με τον Μανιά όμως το τέρμα ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, είχε δοκάρι με τον Ελλαδίτη όμως δεν κατάφερε να αποφύγει τη δεύτερη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου παραμένει χωρίς νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και πλέον ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης εάν δεν κατακτήσει το κύπελλο είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Οι κυανόλευκοι με την ήττα αυτή έμειναν στο -9 από ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Το ματς

Στραβά άρχισε για την Ανόρθωση ο αγώνας με τον Γιώργο Γκαλίτσιο να τραυματίζεται στο 7’ σε σύγκρουση με τον Ντανίλο και στο 9’ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Αμπαρτζουμιάν να τον αντικαθιστά.

Στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Λόρια η ΑΕΛ «τιμώρησε» τα κενά στην άμυνα της «Κυρίας» που έβγαζαν μάτι. Ο Σάντος ανενόχλητος έκανε σέντρα από αριστερά και ο Μαέ αμαρκάριστος ανάμεσα στους Βργκοτς και Κώστα Αρτυματά με κεφαλιά στο 12’ έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΕΛ. Η «Κυρία» ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στην άμυνα των γαλαζοκιτρίνων. Αν και είχε ελαφρώς την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (52-48%) οι επιθετικές της ενέργειες σταματούσαν στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν καθόλου την εστία του Βοζίνια.

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ αμύνθηκε αρκετά καλά και επιδίωκε να κτυπήσει στην πλάτη της ευάλωτης αμυντικής γραμμής της Ανόρθωσης. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ στο 37’. Για την ακρίβεια το πέτυχε με τον Ριέρα, όμως ακυρώθηκε ορθά για επιθετικό φάουλ του Ντανίλο στον Λόρια. Η ΑΕΛ βγήκε σε αντεπίθεση με τον Μαέ να βγάζει σε τετ α τετ τον Ντανίλο, ο οποίος νικήθηκε από τον Γεωργιανό τερματοφύλακα της Ανόρθωσης.

Στο 43’ τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ, οι Ριέρα, Ζντραφκόφσκι, Ντανίλο και Μαέ συνεργάστηκαν άψογα και μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ντανίλο η άμυνα της Ανόρθωσης «τρύπησε» ξανά με τον Μαέ να φεύγει στην πλάτη του Αρτυματά, να αποφεύγει τον Λόρια και με το 12o τέρμα του στο πρωτάθλημα έδωσε προβάδισμα 2-0 στη λεμεσιανή ομάδα.

Στο εντυπωσιακό σλάλομ του Γκιόργκι Κβιλιτάια στο 45+4’ κράτησε ζωντανή την Ανόρθωση στο παιχνίδι. Ο Γεωργιανός φορ απέφυγε σαν σταματημένος με μία κίνηση τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, έβγαλε τον εαυτό του σε θέση βολής και πλάσαρε ιδανικά τον Βοζίνια μειώνοντας σε 2-1.

Πολύ πιο επιθετική ήταν η Ανόρθωση στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες και είχε άλλες 1-2 προϋποθέσεις. Ο Κορέια στο 52’ μετά από φάση διαρκείας «έπιασε» αέρα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Καλτσάς με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Κβιλιτάια, ανάγκασε τον Βοζίνια σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 69’ ο Χουσμπάουερ από το σημείο του πέναλτι αμαρκάριστος σημάδεψε τον Μεντόγεβιτς.

Στο 83’ η Ανόρθωση ισοφάρισε σε 2-2 με κοντινή κεφαλιά του Μανιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθά μετά από υπόδειξη του VAR, αφού ο Ντορ Μίχα ήταν σε θέση οφσάιντ την στιγμή που σούταρε ο Μπουσουλάτζιτς.

Η κατά πολύ βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο Ανόρθωση στάθηκε άτυχη στο 90+1′ όταν η κεφαλιά του Μανιά, έπειτα από σέντρα του Καλτσά, κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βοζίνια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος (9′ Αμπαρτζουμιάν), Κ. Αρτυματάς, Βργκοτς (46′ Koρρέα), Κορέια, Νταουσβίλι, Μαργκάσα (63′ Μίχα), Χουσμπάουερ (73′ Μανιάς), Καλτσάς, Οκριασβίλι (73′ Μπουσουλάτζιτς), Κβιλιτάια.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Πάντιτς, Τεϊσέιρα (34′ Πσισιέ), Σάντος, Ζντραφσκόφσκι (90+3′ Χ. Κυριάκου), Μεντόγεβιτς, Ριέρα (85′ Σ. Κέρκεζ),, Ντανίλο, Τόρες (84′ Αβραάμ), Μαέ (86′ Μμάμπιτς).

Σκόρερ: Κβιλιτάια 45+4′ / Μαέ 12′, 43′.

Κίτρινες: Νταουσβίλι / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ