aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνίατη ΑΕΛίστικη ασθένεια και ανούσια… ανάσταση για Ερμή! (vid & pics)

Ανίατη ΑΕΛίστικη ασθένεια και ανούσια… ανάσταση για Ερμή! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Λες κι έπαθε ανίατη ασθένεια. Η ΑΕΛ για άλλο ένα ματς ήταν τραγική, ακίνδυνη και μοιραία δέχθηκε την ήττα απέναντι σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά Ερμή, ο οποίος επίσης δεν βλεπόταν. Οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν με 1-2 στο Τσίρειο με τέρματα που πέτυχαν ο Ντε Μέλο στο 57’ (μετά από σπουδαία ατομική προσπάθεια και ασίστ ενός πρώην ΑΕΛίστα, του Λίλλη) και ο Μασίνουα στο 79’.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, εξαιρουμένου του τελευταίου εικοσαλέπτου στην αναμέτρηση, δεν βλεπόταν, συνεχίζοντας έτσι να πικραίνει τον κόσμο της που έδωσε δυναμικό «παρών» παρά της συνεχόμενες βαριές ήττες από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Επίσης, στις λιγοστές ευκαιρίες της, βρήκε απέναντί της έναν ανίκητο κίπερ, τον Στυλιανού, ο οποίος πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που τον απέκτησε ο Ερμής.

Οι γαλαζοκίτρινοι σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο (το πρώτο), αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης. Από την άλλη, ο Ερμής σκόραρε στις δύο μοναδικές ουσιαστικές του ευκαιρίες και υπερασπίστηκε το προβάδισμά του με καθυστερήσεις και έξυπνα φάουλ.

Στο 57’ άνοιξε το σκορ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ των «φτεροπόδαρων» με σουτ από το ύψος της περιοχής μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Λίλλη, ενώ το 2-0 για την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, πέτυχε ο Μασίνουα μετά από σπουδαία ασίστ του Χριστόφ, σπριντ στην αντεπίθεση και πλασέ από τα όρια της επανορθωτικής.

Έχοντας μεγάλο ποσοστό αστοχίας σε βάρος της, η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει προτού γίνει το 0-2, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, το μόνο που κατάφερε ήταν… τίποτα! Άσχετα αν μείωσε με σουτ του Μαύρου στις καθυστερήσεις. Είχε 2-3 καλές φάσεις, αλλά έως εκεί. Δέχθηκε μοιραία την τρίτη σερί της ήττα και παρέμεινε -ευτυχώς γι’ αυτή- στην 4η θέση, ένα βαθμό πάνω από την 5η Ομόνοια η οποία έχασε χθες με 1-2 από τον ΑΠΟΕΛ.

Πολύ νωρίς εκτός ματς ο Μπλάνκο

Νωρίς στο παιχνίδι ο Πάμπος Χριστοδούλου αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Ο Μπλάνκο ένιωσε ενοχλήσεις λίγο μετά το ξεκίνημα και στο 20’ έδωσε τη θέση του στον Γεωργιάδη. Εκτός πλάνων έμειναν οι Αϊρόσα και Ζούνιορ, ενώ ο Ρόμο επανεμφανίστηκε κάτω από τα δοκάρια μετά τον τραυματισμό του φορώντας προστατευτική μάσκα στο κεφάλι.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΜΑΣΙΝΟΥΑ): Ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε πολλή δουλειά, πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΛ, ενώ στο 79ο λεπτό έδωσε τη… χαριστική βολή στην αντίπαλο της ομάδας του με το δεύτερο γκολ που πέτυχε (2-0). Με τη γνωστή του ταχύτητα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ.

Η ΦΑΣΗ: Στο 70ό λεπτό με διπλή απόκρουση, πρώτα σε σουτ του Αρουαμπαρένα και μετά σε κεφαλιά του Μαύρου, ο Στυλιανού έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.  Ήταν ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα με τον τερματοφύλακα του Ερμή να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις, διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ που είχε η ομάδα του.

ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ: Ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης έκανε τελικά ένα μεγάλο λάθος. Στο 6’ δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε ανατροπή του Πίτι από τον Χριστοφή. Αν η ΑΕΛ εκτελούσε πέναλτι και άνοιγε το σκορ, θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για διαφορετική ίσως εξέλιξη. Παρόλα αυτά, εκεί που υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα τιμώρησε τους παίκτες με κάρτα. Ήταν κοντά στις φάσεις, κράτησε τον έλεγχο και πήγε αρκετά καλά σ’ ένα εύκολο από πλευράς διαιτησίας παιχνίδι. 

Το… συνονθύλευμα της ΑΕΛ σε φωτορεπορτάζ!

Πιο κάτω η ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρόμο, Χ. Κυριάκου, Λαφράνς, Μίτρεα, Φορτούνα (64′ Μαύρου), Μπλάνκο (20′ Γεωργιάδης), Νικολάου (59′ Αρουαμπαρένα), Σοάρες, Μέσκα, Σάσι, Πίτι.

Ερμής (Κάρλος Κορμπεράν): Στυλιανού, Ντε Βρίισε, Χριστοφή, Αρτάβε, Ψάλτης, Κότο (83′ Αλεξίου), Μαρτίνιουκ, Μαϊσουράντζε (45′ + 1 Χριστόφ), Λίλλης (78′ Κέζος), Ντε Μέλο, Μασίνουα.

Σκόρερ: 90′ + 5 Μαύρου / 57′ Ντε Μέλο, 79′ Μασίνουα.

Κίτρινες: 86′ Μίτρεα / 44′ Μασίνουα, 61′ Ψάλτης, 66′ Ντε Μέλο, 73′ Λίλλης.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Α’ βοηθός: Νικόλας Καλησπέρας.

β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέταρτος: Νικόλας Αθανασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ