aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνατροπή με καρέ και ισπανική φινέτσα (pics/video)

Ανατροπή με καρέ και ισπανική φινέτσα (pics/video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Όταν… αγρίεψαν οι «λέοντες», το έφεραν τούμπα! Η ΑΕΛ επικράτησε 4-1 επί της ΕΝΠ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να κατακτούν το τρίποντο μετά από ανατροπή του σκορ. Η ομάδα του Παραλιμνίου παρουσίασε αξιοπρεπές πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια έμειναν από δυνάμεις και η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε με τους Τόρες (2), Λαφράνς και Χουράδο να πετύχει τέσσερα γκολ σε 19 λεπτά.

Μέτριος ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου με την ΕΝΠ να εκπλήσσει ευχάριστα τους φίλαθλους της ομάδας της αλλά και το φίλαθλο κοινό, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ υπέπεσε σε πολλά λάθη και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα. Πάμε να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η πρώτη φάση της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 8ο λεπτό όταν ο Σάρατε έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής ωστόσο ο Πρόσεκ απέκρουσε σταθερά ο. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ήταν πρωταγωνιστής και στις επόμενες δύο φάσεις, καθώς στο 10’ επιχείρησε το μακρινό συρτό σουτ το οποίο κατέληξε λίγο έξω, ενώ δύο λεπτά αργότερα απείλησε ξανά με δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ξανά ο κίπερ της ΑΕΛ.

Η ομάδα του Παραλιμνίου βρήκε στον δρόμο για τα δίκτυα στο 24ο λεπτό, όταν ο Ριέρα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ουντόζι με γυριστή δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό. Οι γηπεδούχοι στο 27’ κατέγραψαν την πρώτη τους φάση μετά από άστοχο φαλτσαριστό σουτ του Τόρες, το οποίο κατέληξε πάνω από την εστία του Κλάιμαν. Ο ρυθμός στη συνέχεια ήταν αρκετά μέτριος με την ΑΕΛ που υστερούσε σε δημιουργία, και την ΕΝΠ που διαφύλασσε εξαιρετικά το υπέρ της αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως το δυνατό σουτ του Αβραάμ από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Γκολ με το καλημέρα πέτυχε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν η αρχή για να φέρει τούμπα το παιχνίδι. Στο 50ο λεπτό, ο Τόρες με εξαιρετική κίνηση μπήκε στην περιοχή και με πολύ όμορφο σουτ από πλάγια θέση έφερε το ματς στα ίσα. Στην αμέσως επόμενη φάση που σημειώθηκε στο παιχνίδι (64’), η ομάδα του Κέρκεζ γύρισε το παιχνίδι και πάλι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή και πάλι μετά από εξαιρετικό σουτ που κατέληξε στην εστία του Κλάιμαν. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λαφράνς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 όταν μετά από αντεπίθεση πλάσαρε εύστοχα. Η ΑΕΛ πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 69’ όταν ο Χουράδο βρέθηκε εντελώς μόνος στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Τα γρήγορα τέρματα των γηπεδούχων δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στην ΕΝΠ η οποία δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό γι’ αυτήν βαθμολογικό όφελος. Ωστόσο στο 73’ κατέγραψε πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Ρασμούσεν έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ο Πρόσεκ απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 82’ το πλασέ του Πίττα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Πρόσεκ, Ν. Τεϊσέιρα, Α. Τεϊσέιρα, Λαφράνς, Γουίλερ, Τόρες, Γκαθτανιάγκα, Λ. Σίλβα, Αβραάμ (58′ Μακρής), Ντα Σίλβα (72′ Ρομάν), Χουράδο (76′ Μυτίδης).

ΕΝΠ (Αντρέ Πάους): Κλάιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Α. Κυριάκου, Αγγελή, Ολίβα, Ουντόζι, Μαϊσουράτζε, Ενόχ (53′ Πίττας), Ριέρα, Σάρατε (75′ Ομάρ), Ρασμούσεν (75′ Κοσμά).

Σκόρερ: 50′, 64′ Τόρες, 67′ Λαφράνς, 69′ Χουράδο 24′ Ουντόζι

Κίτρινες: – / Ενόχ, Ολίβα, Ουντόζι

Αποβολές:

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός: ΜάριοςΚαλογήρου

Β’ Βοηθός: Τηλέμαχος Τηλεμάχου

4ος: Μ. Ανδρέας Αργυρού

Παρατηρητής Διαιτησίας: ΜάριοςΤσαγγάρης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ