aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνάλυση Κυπριανίδη: Κόκκινη σε Γιαννιώτα και Νουρ, πέναλτι σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ

Ανάλυση Κυπριανίδη: Κόκκινη σε Γιαννιώτα και Νουρ, πέναλτι σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ

Ο αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιάννης Κυπριανίδης, σχολίασε τις επίμαχες φάσεις στην εκπομπή του ΡΙΚ2 «Γκολ και θέαμα». Σύμφωνα λοιπόν με τον Κυπριανίδη, ο Γιάννης Γιαννιώτας θα έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα σε αντιαθλητικό χτύπημα στο πρώτο ημίχρονου του τοπικού ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν ένα πέναλτι που όπως είπε ο Κυπριανίδης δεν ήταν, ενώ δικαιούταν να φωνάζουν για άλλη παράβαση.

Στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ δίκαια φωνάζει για πέναλτι που δικαιούνταν στις καθυστερήσεις του αγώνα, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, Φαρσάντ Νουρ ανάτρεψε τον Λούκας Σόουζα και μάλιστα θα έπρεπε να δεχθεί και την κόκκινη κάρτα.

ΑΕΛ – Απόλλων:

26’ Ζητά χέρι του Σατσέτι η ΑΕΛ και πέναλτι. Έπρεπε να δοθεί το πέναλτι σε χέρι του Σατσέτι, θα έπρεπε να τον βοηθήσει ο βοηθός διαιτητής.

35’ Χέρι και πέναλτι ζητά ο Απόλλωνας. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φάση, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ μαζεύεται και σωστά δεν δόθηκε.

41’ Σωστά τιμώρησε με κάρτες την σύρραξη. Ο Γιαννιώτας λακτίζει τον αντίπαλο, δεν είχε καμία πιθανότητα να παίξει μπάλα, έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον άσο του Απόλλωνα.

45+4’ Όφσαιντ για την ΑΕΛ. Μάλλον ήταν στην ίδια ευθεία, θα μπορούσε να το αποφύγει ο διαιτητής.

84’ Για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ. Με το να βάλει το πόδι του ο Τόρες παρεμπόδισε τον παίκτη του Απόλλωνα να παίξει τη μπάλα. Ήταν οφσάιντ και δεν έπρεπε να δοθεί η παράβαση. Ο Γιώργος Νικολάου πήρε πάνω του τη φάση, ο βοηθός τον βοήθησε αλλά ο διαιτητής πήρε πάνω του την φάση.

ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα

16’ Ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ. Εκεί που δεν πρόλαβε την μπάλα ο Εφραίμ έπεσε. Δεν υπήρχε παράβαση και σωστά δεν δόθηκε.

48’ Ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ. Σωστά δεν δόθηκε, το δεξί πόδι του Πάβλοβιτς το πήρε πάνω στον τερματοφύλακα τον άνοιξε για να βρει τον Τάσου Κίσσα. Προσπαθεί να κερδίσει το πέναλτι.

90+1’ Ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή του Λούκας Σόουζα. Ο αμυντικός κάνει ψαλίδι στο κεφάλι του Σόουζα. Δεν αντιλήφτηκε την φάση. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Φαρσάντ Νουρ, διότι η μπάλα ήταν εντός παιδιάς. Η φάση ήταν ξεκάθαρη.

Εθνικός – Πάφος

42’ Χέρι πέναλτι διεκδικεί ο Εθνικός Άχνας. Γλίστρησε και έπεσε, το χέρι του δεν προεκτείνεται και δεν ήταν πέναλτι. Η UEFA λέει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να βάλεις το χέρι σου για να στηριχθείς.

50’ Διεκδικεί πέναλτι ο Εθνικός! Εδώ δικαιούταν το πέναλτι ο Εθνικός, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

76’ Πέναλτι ζητά η Πάφος. Και οι δύο χρησιμοποιούν παράνομα τα χέρια. Εγώ κρίνω ότι σωστά δεν έδωσε κάτι.

89’ Κερδίζει πέναλτι ο Εθνικός. Έβαλε το σώμα του και έρχεται απρόσεκτα ο παίκτης της Πάφου και τον ανατρέπει. Στο πέναλτι ο κανονισμός λέει ότι στο τελευταίο βήμα δεν δικαιούσαι να κάνεις προσποίηση, ήταν σωστός ο διαιτητής που έδωσε έμμεσο εναντίων του και κίτρινη κάρτα (σ.σ Λαμπάν).

Ολυμπιακός – Ομόνοια

18’ Ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός. Δεν βλέπω παράβαση, ο παίκτης της Ομόνοιας έμεινε στη θέση του σωστά κινήθηκε.

63’ Ζητά ξανά πέναλτι ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν αλλοίωσε τη φάση ο Λανγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ