aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑνακοίνωσε το τέλος στα 38 του ο Αντράντε, τί αποφάσισε για το μέλλον!

Ανακοίνωσε το τέλος στα 38 του ο Αντράντε, τί αποφάσισε για το μέλλον!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ένας από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς που αγωνίστηκαν στην Κύπρο κατά το πρόσφατο παρελθόν, ασχέτως αν είχε την ατυχεί να ταλαιπωρηθεί από κάποιους τραυματισμούς, ήταν ο Ζοάο Πάυλο Αντράδε. Αγωνίστηκε σε Ομόνοια (2012-14 / 43 συμμετοχές κι έξι γκολ), Απόλλων (2014-15 / 19 συμμετοχές και τρία γκολ) και ΑΕΛ (2015-16 / 28 συμμετοχές κι ένα γκολ).

Ο Πορτογάλος δυναμικός στόπερ, μεταξύ άλλων έπαιξε και σε σπουδαίες ομάδες όπως Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Λε Μανς και Βιτόρια Γκιμαράες και όταν ήλθε στην Κύπρο για λογαριασμό του «τριφυλλιού» της Λευκωσίας, η μετεγγραφή του προκάλεσε αίσθηση.

Στα 38 του χρόνια και αφότου ολοκλήρωσε και την καριέρα του στην πατρίδα του με τη φανέλα της Μαρινιένσε όπου αγωνιζόταν από το 2017. Με μία συγκινητική και μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram η οποία «συνοδεύεται» από ένα βίντεο στο οποίο προβάλλονται τα λογότυπα των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, αναφέρεται στην απόφασή του κι ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Αναλυτικά:

«Παρόλο που ανακοίνωσα χθες στο Sport TV στο SPORT TV Portugal, ενημερώνω όλους εκείνους που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπομπή, ότι ήλθε η στιγμή να τελειώσω τη καριέρα μου. Σε ηλικία 38 ετών και μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, όπου είχα την τιμή να παίξω σε μεγάλους συλλόγους στην Πορτογαλία και στο εξωτερικό και με περηφάνια να εκπροσωπήσω και την Εθνική μας, αποφάσισα μαζί με την οικογένεια μου να “κρεμάσω τα παπούτσια μου”.

Αγωνίστηκα σε ολόκληρη τη καριέρα μου με μεγάλο επαγγελματισμό και με εξαιρετική αφοσίωση σε όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου επέτρεψαν να φτάσω εκεί που έφτασα. Με τον τρόπο της παρουσίας μου είχα τη χαρά να φτιάξω πολλούς φίλους που ελπίζω να διατηρήσω για πολύ καιρό. Τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστώ με την οικογένειά μου, αλλά σίγουρα θα είμαι συνδεδεμένος με το ποδόσφαιρο.

Ήδη παρακολουθώ μαθήματα προπονητικής και θέλω επίσης να αποκτήσω γνώσεις και εκπαίδευση στον τομέα του σκάουτινγκ και στην αθλητική καθοδήγηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

Ακολουθούν σχόλια από πρώην συμπαίκτες του στην Κύπρο και μέλη τεχνικών τιμ και προσωπικού με τους οποίους συνεργάστηκε:

Ο Άλεξ ντα Σίλβα τον χαρακτήρισε «φαινόμενο», ενώ ο πρώην γυμναστής της ΑΕΛ, Αλέξης Περικλέους έγραψε: «Ένας ποδοσφαιριστής με ηθική και αξιοπρέπεια που λάτρευε στα κυπριακά γήπεδα. Σας εύχομαι το καλύτερο επειδή το αξίζετε πραγματικά».

Ο Φάρλι Ρόσα που έπαιξε σε Απόλλων και ΑΕΚ σχολίασε: «Συγχαρητήρια αδελφέ μου, καλή σταδιοδρομία σε ευχαριστώ για όλα και ο Θεός να σε ευλογεί στο μέλλον και σου στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά».

«Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία», ήταν το σχόλιο από τον Σοφιάν Σερφά, ενώ ο πρώην φυσιοθεραπευτής της ΑΕΛ Πόλυς Αχιλλέως έγραψε «σου εύχομαι τα καλύτερα παππού στη νέα αρχή της ζωής σου».

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ έγραψε: «Φίλε μου, πρώτα απ ‘όλα, ένα τεράστιο μπράβο για αυτό που πρόσφερες στο ποδόσφαιρο! Ήσουν σπουδαίος ποδοσφαιριστής και αυτό που έκανες ήταν με τον ιδρώτα σου και την αξία σου. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί σου επειδή θεωρώ ότι είσαι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα ποτέ. Σου εύχομαι το καλύτερο για τη συνέχεια και ποιος ξέρει; Ίσως μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα!»

Ο Μάρκο Σοάρες σχολίασε: «Ένα από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που είχα το προνόμιο και την ευχαρίστηση να παίξω και να μαθαίνω τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός αυτού».

Ο Ροτζέριο Κονσεϊσάο Τουράμ έγραψε: «Συγχαρητήρια για την καριέρα σου. Ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για μένα, μπορεί ο Θεός να συνεχίσει να σε ευλογεί. Μια μεγάλη αγκαλιά, είσαι ο αδερφός μου»

Ο Ζόρζε Σίλας σχολίασε: «Συγχαρητήρια για τη σταδιοδρομία και τη στάση σου. Ήταν χαρά μου να είσαι συνάδελφος και φίλος μου. Σου στέλνω αγκαλιά…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ