aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑν το έκανε ξένος ή κοινοτικός, θα γινόταν πρωτοσέλιδο

Αν το έκανε ξένος ή κοινοτικός, θα γινόταν πρωτοσέλιδο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Το δεκάρι το καταλαβαίνεις από τις πάσες του. Μεταβίβαση από μεταβίβαση διαφέρει. Διαφορετικά εκτιμάς μια κοντινή πάσα μετά από έξυπνη ενέργεια και διαφορετικά μια μακρινή. Ακόμη και αυτές μπορεί να χωριστούν σε υποκατηγορίες. Χαμηλή, ψηλή, ευθεία, διαγώνια. Όλες -οι επιτυχημένες, εννοείται- έχουν τη χάρη τους. Κυρίως αναδεικνύονται από το αποτέλεσμα που θα έχει μια τέτοια ενέργεια.

Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στη στατιστική του ποδοσφαίρου και οι ασίστ. Ποδοσφαιριστής που έχει αρκετές στο μερτικό του ανεβάζει και το κασέ του. Φανερώνει και την ευφυΐα του. Όλα τα παγκόσμια κλάσης δεκάρια έχουν να επιδείξουν πολλές χαρισματικές ασίστ, πέραν από τις ντρίμπλες τους που τους ψηλώνουν στη συνείδηση των οπαδών.

Μεταβιβάσεις που μας έχουν συναρπάσει όλοι μας έχουμε δει σε διάφορα επίπεδα. Από τις αλάνες, μέχρι και σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από τις κορυφαίες στιγμές που έχω διατηρήσει ακέραια στη μνήμη μου είναι η απίθανη πάσα του Ντιέγκο Μαραντόνα στον Μπουρουσάγκα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ’86, όταν ο Μπουρουσάγκα πέτυχε το νικητήριο γκολ (3-2). Θύμησες από τις αλάνες έχω πάμπολλες. Είμαι βέβαιος, όπως και εσείς.

Τα δικά μου κριτήρια για μια μεταβίβαση-ασίστ, για να είμαι δίκαιος απέναντι σε όλους, προφανώς έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση, για να ξέρω πού να την κατατάξω. Ακόμη και το όριο της ηλικίας. Σε αυτό θέλω να σταθώ λίγο και η αλήθεια είναι και ο λόγος που άδραξα την ευκαιρία για το σημερινό μου σχόλιο. Στα 17 και μισό του χρόνια η απίθανη μεταβίβαση του Γιάννη Γερολέμου στο τελευταίο γκολ της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κόντρα στη Σεντ Τζόζεφς με συνεπήρε. Έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Αβραάμ σε θέση για σέντρα, με την μπάλα να καταλήγει στο κεφάλι του Μαύρου και ακολούθως στα δίχτυα.

Είμαι βέβαιος ότι αν αυτή η καταπληκτική ενέργεια του νεαρού ήταν από κάποιον ξένο ή κοινοτικό, θα γινόταν πρωτοσέλιδο. Θα μιλούσαμε για τον παιχταρά που θα φέρει διαρκείας. Το έκανε ο Γερολέμου και σχεδόν περνά απαρατήρητο. Πριν ενηλικιωθεί ακόμη, δείχνει να είναι καλής πάστας μέσος που χρειάζεται όμως πολλές αντοχές, σκληρή δουλειά, δυνατό χαρακτήρα για να νικήσει όλη την ξενομανία που μας δέρνει την τελευταία δεκαετία.

Δείτε την… αδιανόητη ασίστ του Γερολέμου στο 2′.25” του πιο κάτω βίντεο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ