aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑμυντικά δώρα η ΑΕΛ, υγιεινός περίπατος για ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Αμυντικά δώρα η ΑΕΛ, υγιεινός περίπατος για ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος μας. Κέρδισε την ΑΕΛ με 3-0 (34′ Βινίσιους, 78′ Μοράις, 90′ + 4′ Ντε Καμάργκο πεν.) στο ΓΣΠ και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από όλους τους διώκτες του. Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ έχει 59′ βαθμούς στην κορυφή, ακολουθεί ο Απόλλωνας με 53, η ΑΕΚ με 52 και η ΑΕΛ που από 2η υποχώρησε στην 4η θέση, έχει 51 (δείτε εδώ τη βαθμολογία).

Η νίκη των πρωτευουσιάνων θεωρείται πέρα για πέρα δίκαιη, ενώ αν η άμυνα της ΑΕΛ δεν θύμιζε παιδική χαρά, ίσως να γλύτωνε μία τόσο εύκολη ήττα. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον επαναληπτικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ, ενώ η ΑΕΛ σκέφτεται το σαβατιάτικο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Και οι δύο ομάδες είχαν επιθετική διάθεση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως, στη συνέχεια κάπου έπεσε ο ρυθμός και κυριάρχησαν οι μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου και τα μαζεμένα φάουλ. Αρχικά είχε ελαφριά υπεροχή η ΑΕΛ και ακολούθως ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ευτύχισε να προηγηθεί από μία στατική φάση στο 34’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάντερ και άστοχη έξοδο του Ρομό, ο Βινίσιους με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ.

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου, δεν καταγράφηκε κάτι αξιοσημείωτο, μιας και τα φάουλ και οι δυνατές μονομαχίες, δεν άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί με επιθετικές προσπάθειες εκατέρωθεν και το α’ μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ των πρωτευουσιάνων.

Λίγα αξιόλογα πράγματα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, και η εικόνα δεν διέφερε πολύ συγκριτικά με αυτήν του πρώτου μέρους. Ελάχιστες ευκαιρίες ένθεν κι ένθεν, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου αδυνατούσε να απειλήσει, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν είχαν τον τρόπο να εξουδετερώσουν τις προσπάθειες των ατού των γαλαζοκίτρινων του Λιμανιού.

Παρόλα αυτά, το ματς μας επεφύλασσε άλλο ένα γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, έπειτα από άλλη μία αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΛ. Και τι αδράνεια… Μετά από τραγικό λάθος του Λαφράνς στο 78’ (δεν γύρισε σωστά στον Ρομό), ο Βάντερ πρόλαβε να… τσιμπήσει την μπάλα και να προσπεράσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο Μοράις που μπήκε στη φάση απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα των φιλοξενουμένων, κλειδώνοντας το τρίποντο για τους γηπεδούχους.

Το 2-0, ωστόσο, δεν ήταν το αποτέλεσμα, μιας και ο Ντε Καμάργκο στις καθυστερήσεις (90’ + 4), σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε προηγουμένως σε ανατροπή του από τον Ρομό και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ LIVE ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ!

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αρτυματάς, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Βάντερ (80′ Γιαννιώτας), Μοράις, Βινίσιους (85′ Εμπεσίλιο), Αλωνεύτης (72′ Μπαράλ), Κάνιας, Ντε Καμάργκο.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): ​Ρομό, Αϊρόσα, Λαφράνς (81′ Μίτρεα), Σοάρες, Φορτούνα, Μπλάνκο (59′ Γεωργιάδης), Νικολάου, Σαβάν (70′ Σάσι), Μέσκα, Πίτι, Αρουαμπαρένα.

Σκόρερ: 34′ Βινίσιους, 78′ Μοράις, 90′ + 4′ Ντε Καμάργκο (πεν).

Κίτρινες: Βινίσιους, Μερκής / Λαφράνς, Αϊρόσα, Πίτι, Ρομό.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Δώρος Τούρος.

Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ