aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑλί Σαβάν… απόδειξέ το

Αλί Σαβάν… απόδειξέ το

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Αλί Σαβάν συνοδευόταν από τις καλύτερες συστάσεις, όταν αποκτήθηκε από την ΑΕΛ το προηγούμενο καλοκαίρι, που τον ήθελαν να είναι πολύ καλό δεκάρι. Ωστόσο, η παρουσία του δεν επιβεβαίωσε τη φήμη του. Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, στα 27 του χρόνια, θέλει να αποδείξει την ερχόμενη σεζόν πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Στην Μπενφίκα Λουάντα, όπου αγωνιζόταν, προτού έρθει στην Κύπρο, «έβγαζε μάτια» ως κλασικός επιτελικός. Στους γαλαζοκίτρινους χάθηκε… ελέω Μπουένο και Σόουζα. Ο Σαβάν έπαιρνε θέση στην ενδεκάδα, αλλά ως δεξιός εξτρέμ και δεν απέδιδε όπως θα ήθελε. Η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που ανέμενε ο κόσμος, όσο και αν προσπαθούσε για να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ως επιτελικός μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά είπαμε… δεν χωρούσε στη μεσαία γραμμή.

Σύμφωνα με την προσφορά και απόδοσή του στη λήξασα σεζόν θα μπορούσε και να κουνήσει μαντίλι με το τέλος της. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, όμως, τον ήθελε στην ομάδα, είχε παράλληλα συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και το μόνο που μένει, είναι να έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα ΑΕΛ που ετοιμάζει η τεχνική ηγεσία.

Ο Σαβάν έχει καλή τεχνική κατάρτιση, διαθέτει καλή πάσα και αν κάτι του λείπει είναι η δύναμη. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να συνδυάζει η ομάδα του τεχνική, τακτική, ποιότητα και δύναμη. Στα τρία πρώτα μπορεί να ανταποκριθεί ο Σαβάν, μένει μόνο να πείσει τον προπονητή του, ότι μπορεί να τρέξει και να μαρκάρει όταν η ομάδα του χάνει την μπάλα. Πάντως,  το πρώτο επίσημο παιχνίδι πλησιάζει, αυτό για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και ο προπονητής του τον υπολογίζει.

Η μεσαία γραμμή θα είναι άλλωστε η δύναμη της ΑΕΛ. Ο Σοάρες, ο Νικολάου, ο Ρεζέντε, ο Φιντέλις, θα είναι οι επιλογές για πιο αμυντικά καθήκοντα, ενώ θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους οι νεαροί Γερολέμου και Νεοφύτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ