aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Αφιλόξενη» η Λευκωσία για την ΑΕΛ

«Αφιλόξενη» η Λευκωσία για την ΑΕΛ

Την πρώτη νίκη στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, σε αγώνα πρωταθλήματος, ακριβώς μετά από μια δεκαετία θα ψάξει η ΑΕΛ. Ναι, από το μακρινό 2011, στη σεζόν (2011-12) που στέφθηκε για τελευταία φορά πρωταθλήτρια η ομάδα της Λεμεσού, έχει να κερδίσει στην έδρα του ΑΠΟΕΛ.

Ήταν στις 15 Οκτωβρίου 2011 με γκολ του Μοντέιρο, που πέρασε η ΑΕΛ από το ΓΣΠ στο ξεκίνημα ουσιαστικά της πορείας της για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τότε, μεσολάβησαν 14 αγώνες πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ, με γηπεδούχους τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας, με την ομάδας της Λεμεσού να έχει καταφέρει να αποσπάσει μόλις τρεις ισοπαλίες. Στα άλλα 11 ματς δέχθηκε την ήττα.

Αυτό που θέλει και προέχει για την ΑΕΛ, ενόψει του αυριανού ντέρμπι, είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Παράλληλα, εάν το πετύχει, τότε θα τερματίσει και την αρνητική παράδοση που κρατάει για μια δεκαετία. Δύσκολα σκοράρει η ΑΕΛ στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Γι’ αυτό και ο Κέρκεζ, με την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του, ναι μεν θα θελήσει να μην δεχθεί γκολ αλλά είναι σημαντικό και να πετύχει. Άλλωστε, εάν δεν σκοράρει πώς θα μπορέσει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Για την ΑΕΛ, παρά τον βαθμό δυσκολίας, η νίκη φαντάζει επιτακτική ανάγκη εάν θέλει να μην της ξεφύγουν κι άλλο οι ομάδες που προπορεύονται. Ο Κέρκεζ ετοιμάζει αλλαγές και είναι πιθανό κάποιες θέσεις να κριθούν στη σημερινή τελευταία προπόνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ