aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΑφιέρωμα-oδοιπορικό στον Αλέξη Γαρπόζη!

Αφιέρωμα-oδοιπορικό στον Αλέξη Γαρπόζη!

Tο in2sports.gr σας κάνει μια αναδρομή με αφιερώματα σε διάφορους παίκτες, προπονητές και ομάδες του παρελθόντος που δεν βρίσκονται πια στην ενεργό δράση όμως συνεχίζουν (οι περισσότεροι) να βρίσκονται κοντά στο ποδόσφαιρο από διαφορετικό πλέον πόστο. Είναι μία στήλη που ξεκίνησε τον Μάρτιο εν μέσω της καραντίνας που επικρατούσε.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αφιερώματα στους: Ανέστη Αναστασιάδη, Νίκο Πουρτουλίδη, Πάντο Τζανετάκο, Νίκο Σουλτανίδη, Πέτρο Κανακούδη, Αλέξανδρο Δέλλιο, Δημήτρη Ρίζο, Βαγγέλη Κουτσουρέ, Μίλτο Σαπάνη, Γιάννη Συμεωνίδη, Παρασκευά Άντζα, Ηλία Σολάκη και σε αρκετούς άλλους.

Δείτε εδώ όλα τα αφιερώματα από το in2sports

Το σημερινό αφιέρωμα είναι στον Κύπριο μεσοεπιθετικό Αλέξη Γαρπόζη.

Ο Αλέξης Γαρπόζης αγωνίστηκε σε ΑΕΛ Λεμεσού, ΠΑΟΚ, Σκόντα Ξάνθη, Απόλλων Λεμεσού, Ανόρθωση, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΕΠ Πάφου, Αθλητική Ένωση Κουκλιών, Πάφος FC και ΑΕΖ Ζακακίου.

Ποιος είναι ο Αλέξης Γαρπόζης

Ο Αλέξης Γαρπόζης γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1980 στην Λεμεσό της Κύπρου, ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΛ Λεμεσού από το 1998 ως το 2004, οι εμφανίσεις του εκεί αλλά και τα γκολ που σημείωσε του έδωσαν το διαβατήριο για μεταγραφή.

Το καλοκαίρι του 2004 γίνεται κάτοικος Τούμπας καθώς υπογράφει στον ΠΑΟΚ, εκεί έπαιξε μια σεζόν χωρίς να πάνε καλά τα πράγματα για αυτόν.

Το επόμενο καλοκαίρι συνέχισε στην Ελλάδα και την Σκόντα Ξάνθη, με την οποία από το 2005 ως το 2007 είχε 75 εμφανίσεις και 12 γκολ, δείχνοντας πως η χρονιά στον ΠΑΟΚ ήταν μια κακή παρένθεση για αυτόν στην καριέρα του.

Με την Σκόντα είχε επίσης και τρεις συμμετοχές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κόντρα σε Μίντλεσμπρο και Δυναμό Βουκουρεστίου.

Το 2007 γυρίζει στην Κύπρο και την Λεμεσό αλλά αυτή την φορά για τον Απόλλων Λεμεσού όπου έμεινε περίπου ενάμιση χρόνο έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Την μισή σεζόν του 2009 φόρεσε την φανέλα της Ανόρθωσης, με την οποία έπαιξε δύο παιχνίδια στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Την σεζόν 2010-11 γύρισε και πάλι στην ΑΕΛ Λεμεσού μένοντας μια χρονιά.

Από το 2011 ως το 2013 αγωνίστηκε στην ΑΕΠ Πάφου με την οποία κέρδισε την πρώτη χρονιά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Την επόμενη σεζόν όμως η ΑΕΠ τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε με τον Γαρπόζη να αποχωρεί.

Η Αθλητική Ένωση Πάφου ή  ΑΕΠ Ιδρύθηκε το 2000 με τη συγχώνευση δύο ιστορικών σωματείων της Πάφου, του ΑΠΟΠ Πάφου και του Ευαγόρας Πάφου. Έδρα της ομάδας ήταν το Παφιακό Στάδιο.

Στην συνέχεια επόμενος σταθμός την καριέρα του ήταν η Αθλητική Ένωση Κουκλιών την σεζόν 2013-14 που αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία της Κύπρου.

Την επόμενη σεζόν πηγαίνει στην Πάφο FC Με την οποία κέρδισε μια ακόμη άνοδο στην πρώτη κατηγορία, μετά από αυτή με την ΑΕΠ Πάφου.

Η Πάφος FC ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2014,  τα χρώματα της είναι το μπλε και το άσπρο έχοντας 4 συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία της Κύπρου.

Η ομάδα αποτελεί προϊόν μιας μορφής συγχώνευσης μεταξύ της ΑΕΚ Κουκλιών και της ΑΕΠ Πάφου.

Τελευταία ομάδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα η ΑΕΖ Ζακακίου την σεζόν 2015-16 στην Β΄ κατηγορία της Κύπρου, κερδίζοντας μια ακόμη άνοδο.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του ήταν 35 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Κύπρου από το 2003 ως το 2011 έχοντας 35 συμμετοχές και 1 γκολ.

Από ποδοσφαιριστής προπονητής

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή την σεζόν 2016-17 στην ΑΕΖ Ζακακίου, ενώ έμεινε και 4 παιχνίδια ως πρώτος προπονητής.

Από τον Μάρτιο του 2017 ως τον Μάιο του ίδιου χρόνου, ήταν βοηθός του Διονύση Διονυσίου στην ΑΕΛ Λεμεσού.

Από τον Ιανουάριο  ως τον Μάρτιο του 2018 ήταν βοηθός του Νίκου Παναγιώτου στον Άρη Λεμεσού.

Τον Μάρτιο του 2019 ανέλαβε την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς ως πρώτος προπονητής στην θέση του Κώστα Μαλέκκου, κερδίζοντας την άνοδο από τέταρτη κατηγορία στην τρίτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Κύπρου.

Πριν λίγες μέρες ανανέωσε την συνεργασία του με την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, μαζί με τον  Γαρπόζη, συνεχίζουν στην ομάδα και οι συνεργάτες του, ο βοηθός προπονητή  Λεβάν Μαχράτζε, ο προπονητής τερματοφυλάκων  Άντρος Χριστοφή και ο γυμναστής Ραφαήλ Παναγιώτου.

Επίσης είναι προπονητής και στην Ακαδημία Sporting CP Limassol Academy.

Ποια είναι αυτή:

Η Sporting CP Limassol Academy ιδρύθηκε με στόχο να εδραιωθεί στο χώρο του αναπτυξιακού αθλητισμού μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις της δημιουργώντας στερεά θεμέλια και ένα υγιές περιβάλλον για την ανάπτυξη σωστών αθλητών. Για τον λόγο αυτό κατάρτισε μια δυνατή ομάδα η οποία θα δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολούθησε εδώ την σελίδα μας στο Facebook 

Με αυτή την ευκαιρία σας παρουσιάζουμε την τεχνική και επιστημονική ομάδα:

Χάρης Χαραλάμπους – Τεχνικός Διευθυντής

Αλέξης Γαρπόζης – Προπονητής

Αντρέας Θεορή – Προπονητής

Ραφαήλ Παναγιώτου – Βοηθός Προπονητής

Dr. Ερμογένης Παύλου – Ορθοπαιδικός (ειδικότητα στα παιδιά)

Άντρη Ερμογένους – Αθλητική Ψυχολόγος

Σωκράτης Βάσου – Φυσικοθεραπευτής (Sports Therapist)

Πανίκος Αναστασίου- προπονητής

Αναλυτικά η καριέρα του

Σεζόν     Ομάδα Συμμετοχές        (Γκ.)

1998–2004           ΑΕΛ Λεμεσού     98           (35)

2004–2005           ΠΑΟΚ    9              (0)

2005–2007           Skoda Ξάνθη      75           (12)

2007–2008           Απόλλων Λεμεσού          43           (3)

2009                    Ανόρθωση          15           (1)

2010–2011           ΑΕΛ Λεμεσού     22           (1)

2011–2013           ΑΕΠ Πάφου        48           (4)

2013-2014            ΑΕΚ Κουκλιών   27           (2)

2014-2015            Πάφος FC            20           (5)

2015–2016           ΑΕΖ Ζακακίου    25           (2)

Εθνική ομάδα

2003–2011           Κύπρος 39           (1)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ