aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Υπό τον φόβο μεγάλης «καταιγίδας»

ΑΕΛ: Υπό τον φόβο μεγάλης «καταιγίδας»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την ατέρμονη και… μίζερη κριτική μόνο οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ μπορούν να την τερματίσουν. Με καλές εμφανίσεις και νίκες. Βλέπετε, η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα με τρία γκολ έφερε μια μουρμούρα και αμφισβήτηση που μπορεί να συνεχιστεί αν δεν έρθουν άμεσα καλά αποτελέσματα.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ γνωρίζει πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν και πόση ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα του οι επιτυχίες. Οι νίκες θα φέρουν και την απαραίτητη ηρεμία, γιατί εδώ και μέρες δίνεται η εντύπωση πως σε νέες αποτυχίες θα ακολουθήσει καταιγίδα που θα φέρει σε δύσκολη θέση όλους. Γι’ αυτό και ο Βόσνιος τεχνικός ετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές για την αντεπίθεση, που θα φέρει νέο άνεμο αισιοδοξίας.

Είναι αρνητικό για την ΑΕΛ πως δεν θα είναι διαθέσιμοι οι Αβραάμ, Αντάμοβιτς και Ζούνιορ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές. Προς το παρόν η προσοχή όλων εστιάζεται στον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με την ΑΕΚ στο Τσίρειο. Κάποια πρόσωπα στην ενδεκάδα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά σε σχέση με την ομάδα που «κατέβηκε» στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο προπονητής των περσινών κυπελλούχων κάνει διάφορες σκέψεις, κυρίως για το σχήμα στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ διαθέτει πολύ καλούς χειριστές της μπάλας και θα χρειαστεί ανάλογη τακτική και πολύ καλός ρυθμός από την πλευρά της ΑΕΛ. Δεν αποκλείεται να επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο Ζντραφκόφσκι, ενώ «παίζει» και η χρησιμοποίηση του Γερολέμου.

Από εκεί και πέρα, ο Γκαζαριάν ίσως μετακινηθεί στα αριστερά, ενώ ο Εμαέ είναι πολύ πιθανό να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει τον χρόνο να δουλέψει πάνω σε αυτά που θέλει με τους παίκτες του για να παρουσιαστεί πανέτοιμη η ομάδα του. Βέβαια, στο παιχνίδι που η ΑΕΛ έχασε στο «Αμμόχωστος» έκαναν αίσθηση και τα λάθη στην άμυνα. Ήταν τραγική η ομάδα στο τελευταίο ημίωρο και τέτοιες εμφανίσεις δεν θα πρέπει να επαναληφθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ