aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Βρήκε τις λύσεις επιθετικά, το λένε και οι αριθμοί

ΑΕΛ: Βρήκε τις λύσεις επιθετικά, το λένε και οι αριθμοί

Εντός του 2022 η ΑΕΛ έδωσε 14 αγώνες, 12 για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο. Στους δύο απ’ αυτούς δεν είδε δίχτυα, στον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου και με την ΠΑΕΕΚ. Τι κοινό έχουν τα δύο παιχνίδια; Η ΑΕΛ τα ολοκλήρωσε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής στο πρώτο του Τόρες και στο δεύτερο του Αντωνίου. Άρα υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι έμεινε «άσφαιρη». Στα άλλα 12 παιχνίδια πέτυχε συνολικά 18 γκολ.

Η ομάδα της Λεμεσού βρήκε τις λύσεις επιθετικά, με τον Παντελίδη να απαιτεί μεγαλύτερη ένταση και πίεση ψηλά, βγάζοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Μπόρεσε σταδιακά να περάσει τη φιλοσοφία του, με την ΑΕΛ να βρίσκει πιο εύκολα τον τρόπο να βάζει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Εκεί που παρουσιάζει θεματάκια είναι στην άμυνα, με τον Ελλαδίτη τεχνικό να αναζητεί τις λύσεις. Εφόσον μπορέσει να σταθεροποιηθεί αμυντικά, τότε θα αυξήσει και τις πιθανότητες να φθάνει με μεγαλύτερη άνεση σε επιτυχίες. Αυτό που θα κυνηγήσει η ΑΕΛ και θα έχει ουσία είναι το γκολ επί της Ομόνοιας στον επαναληπτικό στις 13 Απριλίου. Παράλληλα, με διατήρηση του μηδέν παθητικό, θα είναι η ομάδα που θα βρεθεί στα ημιτελικά.

Πάλι καλά που υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος και θα δοθεί η δυνατότητα των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό να είναι διαθέσιμοι με την επανέναρξη των υποχρεώσεων.
Στην εθνική Ελπίδων κλήθηκε ο Χριστόφορος Φραντζής. Παρόλο που ο 21χρονος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ δεν ήταν στην αρχική κλήση του Οκκά, προστέθηκε χθες και δήλωσε «παρών» στην πρώτη προπόνηση. Επιβράβευση για τον νεαρό ακραίο αμυντικό της ΑΕΛ, που στα τελευταία παιχνίδια τον εμπιστεύθηκε ο Παντελίδης και είχε καλές παρουσίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ