aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Το «κανόνι» που έψαχνε!

ΑΕΛ: Το «κανόνι» που έψαχνε!

Τον ποδοσφαιριστή που προορίζεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, ανακοίνωσε η ΑΕΛ. Η υπομονή και κυρίως η επιμονή που επέδειξαν οι γαλαζοκίτρινοι αποδείχθηκαν καταλυτικοί παράγοντες ώστε ο Στέφαν Τσέποβιτς να πει χθες το πολυπόθητο «ναι» για συμβόλαιο δύο ετών με προοπτική ανανέωσης για άλλο ένα.

Ο 31χρονος Σέρβος με πολυετή θητεία στα ισπανικά γήπεδα και αδελφός του Μάρκο Τσέποβιτς, που αγωνίζεται στην Ομόνοια, έρχεται στην Κύπρο περί τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας και, αφού περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία. Ουσιαστικά, θα αντικαταστήσει τον πρώτο σκόρερ της ομάδας κατά τη λήξασα σεζόν, Ράιαν Μαέ, ο οποίος πωλήθηκε στη Φερεντσβάρος. Επομένως, από την επιτυχία της εν λόγω κίνησης στη μετεγγραφική σκακιέρα θα εξαρτηθούν πολλά καθώς εν πολλοίς θα καθοριστεί η αγωνιστική εμβέλεια των γαλαζοκιτρίνων στη γραμμή κρούσης. Στην ΑΕΛ, πάντως, πιστεύουν ότι έχουν βρει το «κανόνι» του έψαχναν!

Ο υψηλόσωμος στράικερ, κατά τα τελευταία χρόνια, απασχόλησε μετεγγραφικά όλες τις μεγάλες κυπριακές ομάδες, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν απέσπασε την υπογραφή του. Από τη μία το κασέ του και από την άλλη οι διαφορετικές βλέψεις του Σέρβου είχαν… φρενάρει κάθε προσπάθεια. Η αλήθεια είναι πως ο Τσέποβιτς αναζητούσε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, μία ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται ανελλιπώς και θα έχει υψηλές βλέψεις. Πείστηκε για το πλάνο της ΑΕΛ, όπως αυτό του αναλύθηκε από τον Ντούσαν Κέρκεζ, και πρωτίστως πήρε ένα καλό συμβόλαιο από τη διοίκηση Ανδρέα Σοφοκλέους.

Το βιογραφικό σημείωμα του Στέφαν είναι πλούσιο. Σε αυτό ξεχωρίζουν οι 125 συμμετοχές στις δύο μεγάλες κατηγορίες του ισπανικού πρωταθλήματος. Στη LaLiga 2 έπαιξε σε 91 αγώνες και σκόραρε 33 φορές ενώ στη LaLiga μέτρησε 34 συμμετοχές και 6 τέρματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο έμπειρος Τσέποβιτς πρόλαβε να αγωνισθεί σε 13 διαφορετικές ομάδες. Μεταξύ αυτών σε Σαμπντόρια, Κλαμπ Μπριζ, Παρτίζαν, Σπόρτινγκ Χιχόν, Σέλτικ και Χετάφε. Τελευταίος σταθμός ήταν η Μάλαγα, με την οποία στο δεύτερο μισό της λήξασας σεζόν αγωνίσθηκε σε 13 αγώνες, τους πλείστους ως αλλαγή, πετυχαίνοντας 3 τέρματα. Την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του την έκανε στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Συγκεκριμένα την περίοδο 2013-2014, σε 41 συμμετοχές στο πρωτάθλημα είχε πετύχει 23 γκολ.

Αγωνίστηκε και στη Βίντι (Βιντεοτόν όπως ονομαζόταν παλαιότερα), έκανε δεύτερη θητεία τη σεζόν 2017-2018 στη Σπόρτινγκ Χιχόν (15 συμμετοχές, 4 γκολ), ενώ από τον Ιανουάριο του 2016 έως το καλοκαίρι του 2017 ήταν στη Χετάφε (59 συμμετοχές, 9 γκολ), η οποία είχε βάλει βαθιά το χέρι στο τσέπη για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τη Σέλτικ. Ο Στέφαν αγωνίστηκε και μία φορά στην εθνική ομάδα της χώρας του και πέτυχε ένα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ