Τα ντέρμπι απέναντι στον Απόλλωνα, δεν είναι όπως όλα τα άλλα για την ΑΕΛ και ιδιαίτερα για τον κόσμο της. Το πρεστίζ βρίσκεται σε περίοπτη θέση και δεν χρειάζεται να γίνουν ιδιαίτερες συστάσεις στους ποδοσφαιριστές. Ακόμη και σ’ αυτούς που προσφάτως φόρεσαν τη γαλαζοκίτρινη φανέλα ή ακόμη δεν την πρόβαραν καν σε επίσημο ματς. Το σημερινό λεμεσιανό ντέρμπι δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, πόσο μάλλον όταν η ΑΕΛ άρχισε ιδανικά τη σεζόν, μετρά δύο στα δύο και θέλει να δώσει συνέχεια, να «φωνάξει» πως είναι ικανή και στα πιο δύσκολα.
Ο Κρις Κόλμαν, αν και νεοφερμένος τεχνικός στον πάγκο της ΑΕΛ και στο πρωτάθλημά μας, έδειξε πως έχει μάθει ήδη για τη σημασία του ντέρμπι απέναντι στον συμπολίτη. «Δεν μπορώ να πω ότι είναι απλώς ένα παιχνίδι, θα είναι ψέμα. Σε όποια ομάδα πηγαίνεις, ξέρεις ποια είναι τα ντέρμπι και είναι πάντα λίγο διαφορετικά. Έχω δώσει κι άλλα τοπικά ντέρμπι, κάτι που σημαίνει ότι ξέρω τις ιδιαιτερότητες. Η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζουμε καλή ομάδα», ήταν η αναφορά του Ουαλού τεχνικού μιλώντας στο γραφείου Τύπου της ΑΕΛ.
Είναι το πρώτο δυνατό τεστ για τους γαλαζοκίτρινους και θέλουν να πάρουν άριστα. Τεράστια η πρόκληση και τους δίνεται η δυνατότητα με ένα σπουδαίο «διπλό», αφού θα είναι τυπικά φιλοξενούμενοι, να δείξουν πως είναι ικανοί για πολύ μεγαλύτερα πράγματα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή της ΑΕΛ, αντιθέτως. Θα έχει ως αντίπαλο και τις γεμάτες εξέδρες από τους αντίπαλους οπαδούς. Όμως, τόσο ο Κόλμαν όσο και οι πλείστοι παίκτες, έχουν την εμπειρία από τέτοια ματς και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να ανταπεξέλθουν στο μέγιστο βαθμό.
Ο Ουαλός τεχνικός θέλει να δείξει κι αυτός πως είναι καλός στο «διάβασμα» του αντιπάλου, αλλά και στο κοουτσάρισμα σε παιχνίδια ντέρμπι. Ο ρόλος του κρίνεται κομβικός. Προετοίμασε τους παίκτες του, αφού εντόπισε τα θετικά και τα αρνητικά του αντιπάλου έχοντας εικόνα από τα προηγούμενα παιχνίδια του. Έχει ποιότητα ο Απόλλων, όμως στην ΑΕΛ θα θελήσουν με τα δικά τους ατού, να κάνουν το παιχνίδι τους, να είναι «σφικτοί» στην άμυνα, παραγωγικοί σε ευκαιρίες και κυρίως αποτελεσματικοί στην επίθεση. Δεν υπολογίζονται οι Νεοφύτου και Παπαφώτης. Αρκετοί παίκτες αξιοποίησαν τη διακοπή, ετοιμάστηκαν και χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας, που αποτελεί γρίφο.














