aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Θέλει να κάτσει στο… ρετιρέ

ΑΕΛ: Θέλει να κάτσει στο… ρετιρέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τώρα είναι η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα η ΑΕΛ, όμως για να φτάσει στη νίκη σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, που θα την ανεβάσει στην 1η θέση, χρειάζεται συγκέντρωση και πάθος, προσοχή και συνεχές τρέξιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι δυσκολίες που θα έχει η ομάδα της Λεμεσού απέναντι στους πρωτευουσιάνους θα είναι πολλές και αυτό που έχει σημασία στο πλάνο που θα ακολουθήσει είναι να προστατέψει πρώτα την εστία της και μετά να επιβάλει τον ρυθμό της, για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές της να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα, που θα τη φέρουν πιο κοντά στο στόχο.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» του Ντούσαν Κέρκεζ θαυμάστηκαν για τις φετινές τους επιδόσεις, είχαν όμως και τρωτά σημεία, όπως σε 2-3 κρίσιμα παιχνίδια που τους κόστισαν. Θα χρειαστεί σήμερα να μπουν με απόλυτη προσήλωση στο παιχνίδι και χωρίς κανένα φόβο για τον αντίπαλό τους. Δεν χωράει αμφιβολία πως ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο έμπειρος, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει και πολλά, αν η ΑΕΛ εμφανιστεί πειθαρχημένη και δεν κάνει σοβαρά λάθη.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου με κίτρινες κάρτες Ν. Τεϊσέιρα, ο οποίος δεν έχασε κανένα παιχνίδι φέτος και για τη δεξιά πλευρά ήταν μια σίγουρη επιλογή. Εκτός πλάνων είναι και ο Ζούνιορ, ο οποίος είχε αρχίσει να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του. Επομένως, η λογική λέει ότι θα ξεκινήσει για πρώτη φορά ο Γκοντάλ, ενώ στο δεξί άκρο θα είναι ένας από τους Χ. Κυριάκου ή Α. Τεισέιρα.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ θα παρατάξει την ομάδα του με τον σχηματισμό 4-2-3-1, ενώ μπορεί να δούμε και την άμυνα με τρεις αμυντικούς (3-5-2), ή να παρατάξει ένα σχήμα με τέσσερις μέσους και δύο επιθετικούς (4-4-2). Όλα είναι ανοικτά και ο Κέρκεζ γνωρίζει πως, όπως και να παραταχθεί η ομάδα του, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλο τους και να μην τον αφήσουν να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ