aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Τhe Kerkez way

AEΛ: Τhe Kerkez way

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Εννέα στους δέκα γνώστες του ποδοσφαίρου στην ανάλυσή τους για τη φετινή ΑΕΛ συμφωνούν ότι μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο, μερίδιο της εκπληκτικής πορείας των γαλαζοκιτρίνων ανήκει στον Ντούσαν Κέρκεζ. Ο νεαρός τεχνικός κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να μετατρέψει την ισχυρή ανασταλτικά αλλά αδύναμη επιθετικά ΑΕΛ σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή με ισορροπία στις γραμμές με αποτέλεσμα να διεκδικεί στα ίσα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Βόσνιος τεχνικός στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα κατάφερε να κυριαρχήσει στην σκακιέρα των πάγκων με τους παίκτες του να εφαρμόζουν απόλυτα το πλάνο που σχεδίασε. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα, στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, να απειλήσει την εστία του. Οι γαλάζιοι είχαν μόλις τρεις τελικές προσπάθειες στο πιο αντιπαραγωγικό παιχνίδι τους στη σεζόν. Αν  εξαιρέσει κάποιος το πρώτο εικοσάλεπτο κατάφερε να «εξαφανίσει» τα επιθετικά «όπλα» του Απόλλωνα με τους Γιαννιώτα, Πίττα, Ντιγκινί και Μπίσεσβαρ με αποτέλεσμα οι γαλάζιοι να μην μπορούν να απειλήσουν.

Ο προπονητής της ΑΕΛ ρίσκαρε δίνοντας φανέλα βασικού στους Έουλερ και Μπουνόζα μετά από μεγάλη περίοδο απόχης, στηριζόμενος στην ποιότητα και την οξυδέρκεια – εμπειρία που διαθέτουν οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές. Κατάφερε, επίσης, να μπολιάσει με τη νοοτροπία της υπόλοιπης ομάδας και τον Αλεξάνταρ Πάντιτς, τον οποίο έριξε στη μάχη όταν η ΑΕΛ δέχθηκε πίεση και ο Σέρβος αμυντικός έβαλε το λιθαράκι του στην σπουδαία επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ