aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Τα δύο «σχέδια» του Παντελίδη

ΑΕΛ: Τα δύο «σχέδια» του Παντελίδη

Σε μία ομολογουμένως καθοριστική καμπή των υποχρεώσεών της, η ΑΕΛ θα στερηθεί για τα επόμενα εννέα τουλάχιστον παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο έναν από τους πιο σταθερούς και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της. Οι ιατρικές εξετάσεις που πέρασε ο κάπτεν Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς, βλέπετε, «έδειξαν» θλάση και ως εκ τούτου ο Σέρβος μέσος, που είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ντέρμπι με την Ανόρωση, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ενάμιση περίπου μήνα.

Ο 31χρονος κεντρικός χαφ, δεν θα είναι διαθέσιμος στους αγώνες πρωταθλήματος απέναντι σε Εθνικό Άχνας, Άρη, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Δόξα, ΠΑΕΕΚ και ΑΕΚ, χάνοντας παραλλήλως και τις διπλές αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα (26/1, 2/3).

Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στην ομάδα της Λεμεσού, αφού ο Μεντόγεβιτς αποτελούσε βασικό παίκτη στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή του, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις. Ο Σάββας Παντελίδης είναι αναγκασμένος είτε να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του είτε να βγάλει από την… κατάψυξη τον Άλι Ρέινολντς.

Όσον αφορά στο πρώτο ενδεχόμενο, ο Ελλαδίτης κόουτς θα διατηρήσει τον Νταβόρ Ζντραφκόσκι σε ρόλο αμυντικού μέσου και λίγο πιο μπροστά του θα τοποθετήσει τους πιο επιθετικογενείς χαφ Βασίλη Παπαφώτη και Σίτο Ριέρα. Δηλαδή, θα παίξει με έναν «κόφτη» και όχι δύο. Σχετικά με το δεύτερο σενάριο, ο Ρέινολτς αποτελεί τη μοναδική επιπρόσθετη επιλογή στην «καρδιά» της μεσαίας γραμμής, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε μόλις πέντε φορές στην τρέχουσα σεζόν, εκ των οποίων μία στο αρχικό σχήμα. Τίθεται, επομένως, θέμα ετοιμότητας και φρεσκάδας για τον 25χρονο. Ο κόουτς της ΑΕΛ θα αξιολογήσει την κατάστασή του και αναλόγως θα πράξει. Το πιθανότερο είναι πως θα δώσει ευκαιρίες στον δυναμικό παίκτη, προσδοκώντας ότι θα φανεί αντάξιος των απαιτήσεων, κερδίζοντας αυτομάτως την εμπιστοσύνη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ