ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η ΑΕΛ θα υποδεχτεί το απόγευμα τον Ερμή στο Τσίρειο (16:00, Cytavision Sports 4) και θα κυνηγήσει τη νίκη με τέτοιο σκορ, ώστε να μην έχει μεγάλες ανησυχίες στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στο «Αμμόχωστος».
Στόχος και σκοπός της είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου, είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου. Η πορεία της έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όμως υπάρχει αρκετός δρόμος και θα χρειαστεί και άλλη προσπάθεια για να εξαργυρώσει τη θετική εικόνα και παρουσία της στο πρωτάθλημα, με ένα «παράσημο».
Απομένει άλλη μια αγωνιστική για να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, με το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια, το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ. Το κύπελλο όμως είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση. Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα προσπαθήσει λοιπόν να κάνει σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας του, ώστε η ΑΕΛ να πάρει το ζητούμενο και στα δύο παιχνίδια.
Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν θα επανέλθει ο Γκαστανιάγα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε εναντίον της Νέας Σαλαμίνας λόγω καρτών. Θα προφυλαχθεί μάλλον ο Γκοντάλ, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα του, για να είναι έτοιμος το Σάββατο με την Ομόνοια, αφού από το παιχνίδι στο ΓΣΠ θα απουσιάσει ο Α. Τεϊσέιρα.
Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν καλή απόδοση την περασμένη Κυριακή με τη Νέα Σαλαμίνα και πρόθεση τους είναι και σήμερα να παρουσιαστούν ακόμη πιο βελτιωμένοι, κυρίως στην άμυνα, για να μην επιτρέψουν παραβίαση της εστίας τους. Επιθετικά έχει τις λύσεις η ΑΕΛ για να πετύχει τα γκολ, που θα της δώσουν ισχυρό προβάδισμα στην υπόθεση της πρόκρισης. Ο τεχνικός της ΑΕΛ, πιθανό να προφυλάξει ένα-δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Δηλώνουν πάντως όλοι πλήρη ετοιμότητα και όσοι αγωνιστούν θα τα δώσουν όλα. Στηρίζουν πολλά στον θεσμό του κυπέλλου και θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσουν το τρόπαιο.
Διαθέτουν την ομάδα και μπορούν να πάνε μέχρι τέλους στον στόχο τους, κάνοντας ένα συνδυασμό Ευρώπης και τίτλου. Οι πιθανότητες να ολοκληρώσει τη σεζόν με μια διάκριση, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο κύπελλο, είναι πολλές, όμως επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές ανατροπές, επιβάλλεται ακόμη περισσότερη συγκέντρωση.














