Η ΑΕΛ δείχνει πως μπαίνει ιδιαίτερα δυναμικά στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού, καθώς οι Ιβάν Τρισκόφσκι και Πάολο Τραμετσάνι έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πιο ποιοτικού και αξιόμαχου συνόλου, με το βάρος αυτή τη στιγμή να πέφτει κυρίως στην αμυντική γραμμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γαλαζοκίτρινοι εξετάζουν σοβαρά δύο περιπτώσεις για τη γραμμή των μετόπισθεν, τον Κύπριο διεθνή Ανδρέα Καρώ και τον Σέρβο δεξιό μπακ Νίκολα Μπορανιάσεβιτς.
Ο Καρώ ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ισραήλ, όπου την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Πέταχ Τίκβα, καταγράφοντας 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι παίκτης γνώριμος στο κυπριακό κοινό, καθώς έχει περάσει από τέσσερις ομάδες της Α’ Κατηγορίας – τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα, την Πάφο και τη Νέα Σαλαμίνα. Η ΑΕΛ έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής δεν βιάζεται να πάρει απόφαση, καθώς έχει στα χέρια του και άλλες προτάσεις από το εξωτερικό. Παρ’ όλα αυτά, η προοπτική να φορέσει τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας δεν τον αφήνει αδιάφορο και οι αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να φανερώσουν αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία.
Όσον αφορά την περίπτωση του Νίκολα Μπορανιάσεβιτς, πρόκειται για έναν 33χρονο αμυντικό με πλούσια εμπειρία, που αγωνίζεται κυρίως ως δεξί μπακ αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας. Κατά τη λήξασα σεζόν φόρεσε τη φανέλα της τουρκικής Κόνιασπορ, με την οποία κατέγραψε 22 συμμετοχές. Πριν από την παρουσία του στην Τουρκία, ο Σέρβος αγωνίστηκε στην Ελβετία, όπου έπαιξε για τρεις σεζόν στη Ζυρίχη – με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελβετίας, ενώ είχε προηγηθεί και διετία στη Λωζάνη, με σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας. Πιο πριν, είχε αγωνιστεί στη Νάπρεντακ Κρούσεβατς και τη Βέντσπιλς, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπόρατς Τσάτσακ.














