ΑΕΛ: Σταθερότητα, ομαδικό πνεύμα

Τα στοιχεία για τα οποία ξεχωρίζει η φετινή ΑΕΛ και είναι στα ψηλά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η παρουσία της ΑΕΛ σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, για πολλούς ξενίζει λόγω του χαμηλού μπάτζετ σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ομάδες που έχουν στόχο τον τίτλο πρωταθλήματος. Όπως επίσης και λόγω της απουσίας «ονομάτων», που όπως είναι λογικό αμείβονται με ψηλά συμβόλαια. Δεν ξενίζει όμως, όσους είναι κοντά στην ομάδα από το ξεκίνημα, γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης και δουλειάς που γίνεται από όσους αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τη στήριξη του Ανδρέα Σοφοκλέους.

Τη φετινή ΑΕΛ, τη χαρακτηρίζει κυρίως το ομαδικό πνεύμα. «Ένας για όλους και όλοι για έναν», είναι το σύνθημα που πιάνει τόπο στη λεμεσιανή ομάδα. Ο Κέρκεζ κατάφερε να δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα, δίνοντας να αντιληφθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι είναι χρήσιμοι για την ομάδα. Δημιούργησε ομάδα συνόλου, που φέρει τη σφραγίδα του. Αφού το πέτυχε αυτό, η σταθερότητα της ΑΕΛ σε απόδοση και αποτελέσματα οδήγησε την ομάδα στα ψηλά και συνεχίζει σε σταθερά ψηλές πτήσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι κρατούν και χαμηλούς τόνους, γνωρίζοντας ότι τίποτα ακόμη δεν πέτυχαν. Ωστόσο, η ΑΕΛ εκπλήσσει θετικά με τις επιδόσεις της και έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό των αντιπάλων της. Ο δρόμος για τη δόξα είναι ακόμη μακρύς και μόνο με αυτή τη νοοτροπία θα μπορέσει η ομάδα της Λεμεσού να πετύχει κάτι καλό στο τέλος. Γι’ αυτό και στην ΑΕΛ σκέφτονται την ενίσχυση του ρόστερ.

Εξάλλου, θλάση υπέστη ο Ανδρέας Αβραάμ στο ματς με την Ομόνοια και θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ