aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη…

ΑΕΛ: Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το εμπόδιο του Άρη φαντάζει αρκετά ψηλό για την ΑΕΛ, όμως οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (21:30, Cytavision 1) και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους επιτρέψει ενόψει επαναληπτικού να ελπίζουν σε πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι κυπελλούχοι δεν είναι έτοιμοι στον απόλυτο βαθμό, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλό τους. Έχουν και το πλεονέκτημα πως θα παραταχθούν στον πρώτο επίσημό τους αγώνα με τους ίδιους ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν την περσινή περίοδο. Δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές και η ομάδα θα κινηθεί στα περσινά… καλούπια. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, απ’ όποια οπτική γωνία και αν το δει κάποιος. Ο Άρης είναι γηπεδούχος, θα έχει την υποστήριξη των 20 χιλιάδων οπαδών του, ενώ είναι και ο πρώτος του αγώνας στην Ευρώπη μετά από οκτώ χρόνια.

Συνεπώς, η ΑΕΛ θα πρέπει να παρουσιαστεί με πολύ καλή τακτική, να είναι συγκεντρωμένη και να μη φοβηθεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Σε διπλά παιχνίδια, παίζει μεγάλο ρόλο ο καλός και υπομονετικός ρυθμός που καλείται να ακολουθήσει η φιλοξενούμενη ομάδα, στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΛ. Ο πρωταρχικός στόχος των γαλαζοκίτρινων είναι να μη δεχθούν γκολ, αλλά, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να κινηθούν όλοι με ομαδικό πνεύμα. Η αγωνιστική πειθαρχία που θα επιδείξει η ΑΕΛ μπορεί να της χαρίσει το αποτέλεσμα που θέλει. Φυσικά, δεν μπορεί να περιορίσει αποκλειστικά την τακτική της για το μηδέν παθητικό, γι’ αυτό θα πρέπει να βρει τρόπους να δημιουργήσει φάσεις και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό της. Οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής θα έχουν πολλή δουλειά, γιατί απ’ εκεί θα ξεκινά ο Άρης τις επιθέσεις του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ