aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Ρουκέτες «τύπου» Έουλερ!

ΑΕΛ: Ρουκέτες «τύπου» Έουλερ!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Ένα από τα πιο «γεμάτα» και καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν διεξήχθη στο Τσίρειο από την ΑΕΛ και την Ανόρθωση. Αμφότερες έπαιζαν με «σπασμένα τα φρένα» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό άλλωστε υποδηλώνουν και τα τρία τέρματα που επιτεύχθηκαν στα πρώτα 26 λεπτά, προϊόν εκτέλεσης στατικών φάσεων.

Τα είχε όλα το ντέρμπι. Γκολ, χαμένες ευκαιρίες, φωνές για τη διαιτησία, δύναμη, πάθος, 36 φάουλ, 7 κίτρινες. Τελικά, με πρωταγωνιστή τον Έουλερ που πέτυχε ένα τέρμα με άπιαστο σουτ στην κίνηση (26΄) και μετά από δική του εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα -με τη βοήθεια του Αραγιούρι- να καταλήγει στο βάθος της εστίας, οι παίκτες του Κέρκεζ ήταν εκείνοι που πήραν τους τρεις βαθμούς με 2-1 και αναρριχήθηκαν αυτομάτως στην τρίτη θέση! Η Ανόρθωση, με «εκτελεστή» τον Ουάρντα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 (23΄), ωστόσο πλήρωσε τα αμυντικά λάθη και την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, μάζεψε την τρίτη ήττα, ισάριθμη μακριά από την έδρα της και, μοιραία, υποχώρησε στην 9η θέση.

«Η διαιτησία ήταν κάτω του μετρίου στη διαχείριση που έκανε στο παιχνίδι και στο πόσο ποδόσφαιρο επέτρεψε να παιχτεί με τα συχνά σφυρίγματα. Δύο από αυτά  ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε από πού προήλθαν τα φάουλ με τα οποία δεχθήκαμε τα γκολ», σχολίασε ο Χριστοφόρου, εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης. Στο πρώτο τέρμα, ο διαιτητής Σωτηρίου, πάντως, ξεγελάστηκε από την πτώση του Ζντραφκόσκι (πάτησε την μπάλα). «Καταφέραμε και τους κερδίσαμε όλους», ήταν η άμεση απάντηση από τον Αντωνίου, διευθυντή ποδοσφαίρου της ΑΕΛ.

Η ομάδα της Λεμεσού άντεξε στην πίεση που δέχθηκε στο δεύτερο μέρος, διάστημα κατά το οποίο απειλήθηκε τέσσερις φορές. Λίγο η αστοχία (Ρουσιάς 79΄, Αρτυματάς 90’) και λίγο οι επεμβάσεις του Βοζίνια (Ρισβάνης 66΄, Αραγιούρι 90’+4), κατάφερε να μη μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από το πλεκτό της, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη σε ντέρμπι. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως η ΑΕΛ σκόραρε και στις δύο πολύ καλές στιγμές που της παρουσιάστηκαν στο α΄μέρος, κάτι που δεν έπραξε σε ισάριθμες φάσεις στο β΄μέρος (Τσέποβιτς 49΄, Σωτηρίου 68΄), όλες από εκτελέσεις στατικών φάσεων. Από την άλλη, κόστισε στην «Κυρία» η αναποτελεσματικότητα αφού βρήκε και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, δύο εξ αυτών από εκτέλεση κόρνερ. Μαζεύει πλέον τα… κομμάτια της ενόψει του αγώνα με τη Φλόρα Ταλίν στο ΓΣΠ για την 3η αγωνιστική του Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ