ΑΕΛ: Ρόλο θα χρειαστεί να έχουν και οι υπόλοιποι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με τον Ιβάν Κάρλος, τον Ρουβέν Χουράδο (φωτό) και τον Ριγιάν Μαέ θα πορευτεί η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, με τους τρεις επιθετικούς να αποτελούν τις επιλογές του Ντούσαν Κέρκεζ για την κορυφή της επίθεσης. Οι δύο πρώτοι είναι έμπειροι και ασφαλώς πολλά θα εξαρτηθούν από τη δράση τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο τελευταίος με τον οποίο ολοκληρώθηκαν και οι μετεγγραφές, θεωρείται ταλαντούχος και θα χρειαστεί χρόνος για να τον εμπιστευτεί σε μεγάλο βαθμό ως βασική επιλογή ο Κέρκεζ.

Πίσω από αυτούς, είναι και οι άλλοι όμως επιθετικοί, ο Μάνουελ Τόρες, ο Μηνάς Αντωνίου, ο Ανδρέας Αβραάμ και ο Κίρε Μαρκόσκι. Σε αυτούς -κυρίως- θα στηριχθούν οι κυπελλούχοι για να πετύχουν τα γκολ, που θα τους χαρίσουν νίκες και βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ρόλο θα έχουν και οι υπόλοιποι, όμως οι επιθετικοί είναι αυτοί που καλούνται να κάνουν τη διαφορά για να έχει μια καλή παρουσία η ΑΕΛ.

Η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΛ θα περιμένουν πολλά στον τομέα της οργάνωσης, από τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν. Αν ο Αρμένιος ανεβάσει την απόδοσή του, θα ελπίζουν και σε καλύτερη πορεία, γιατί είναι αλήθεια πως δείχνει πολύ καλά στοιχεία μέχρι στιγμής και έχει περιθώρια βελτίωσης, όμως απέχει πολύ από αυτά που αναμένουν οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας.

Σε αντίθεση με τον αγώνα με την Ανόρθωση, στον οποίο οι ευκαιρίες για γκολ ήσαν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, με την Ένωση η ΑΕΛ έφτιαξε περισσότερες και όσο οι αγωνιστικές κυλούν, οι γαλαζοκίτρινοι ελπίζουν πως θα αλλάζει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του αμυντικού μηχανισμού, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνεται επιθετικά.

Το μεθεπόμενο Σάββατο οι κυπελλούχοι θα αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, στην πρώτη δύσκολη έξοδο στο φετινό πρωτάθλημα. Θα είναι η πρώτη «σκληρή» δοκιμασία της ΑΕΛ, με τον ίδιο αντίπαλο, απέναντι στον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου στις 22 του περασμένου Μάη.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ