aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Ψάχνει ισοφάριση του φετινού ρεκόρ της

ΑΕΛ: Ψάχνει ισοφάριση του φετινού ρεκόρ της

Το μεγαλύτερο σερί νικών της ΑΕΛ στην τρέχουσα σεζόν είναι μόλις δύο. Ενδεικτικό και αυτό το στοιχείο για την κακή πορεία της. Το πέτυχε σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά την 1η και τη 17η Οκτωβρίου, επί των ΠΑΕΕΚ εκτός έδρας (3-1) και Ανόρθωσης στο Τσίρειο (2-1) αντίστοιχα. Το πιο πρόσφατο ήταν στις 22 και 31 Ιανουαρίου επί των Εθνικού Άχνας (1-0) και Άρη (2-1) αντίστοιχα.

Σήμερα, απέναντι στην ομάδα της Κερύνειας (19:00, Cytavision1), θα θελήσει να δώσει συνέχεια στην επιτυχία που πέτυχε προ μερικών ημερών επί της Δόξας, ισοφαρίζοντας το φετινό ρεκόρ της. Είναι κι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας, που μέσω των αγώνων πρωταθλήματος θέλουν να διατηρηθούν σε εγρήγορση και να έχουν καλή ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα στις 2 Μαρτίου.

Κανένα παιχνίδι δεν θεωρείται εύκολο, πόσο μάλλον όταν η ΑΕΛ απέναντί της θα έχει σήμερα την ΠΑΕΕΚ που μέχρι το 90’ κρατούσε τη νίκη κόντρα στον Απόλλων προ ημερών και τελικά ισοφαρίστηκε με πέναλτι. Επίσης, η ομάδα της Κερύνειας κέρδισε Ομόνοια και Ανόρθωση, αλλά υποχρέωσε σε απώλεια βαθμών κι άλλες «μεγάλες» ομάδες. Τα αποτελέσματα της ΠΑΕΕΚ ηχούν ως καμπανάκι για τους γαλαζοκίτρινους, που πάνε υποψιασμένοι στο παιχνίδι, αλλά και αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν την όγδοη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε, ο Παντελίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τρεις από τους τέσσερις νεοφερμένους. Μόνο ο Μέγερι έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού εγγράφηκε πριν την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ. Οι άλλοι τρεις, Μπαλντέ, Μαρόσα και Μιλιντσεάνου, θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την εξέδρα.

Επίσης, δεν υπολογίζονται οι Ζντραφκόσκι και Ριέρα, που θα εκτίσουν την ποινή τους αφού συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών. Υποχρεωτικά, λοιπόν, ο Ελλαδίτης τεχνικός θα προβεί σε τουλάχιστον τρεις αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τη Δόξα. Οι Μαζάν, Τόρες, Τσέποβιτς, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι στην ενδεκάδα, ενώ θέση διεκδικούν οι Ρέινολντς και Μάιντεβατς.

Ο Παντελίδης περιμένει πολύ περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές του σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, κυρίως αμυντικά. Εφόσον η ΑΕΛ παρουσιαστεί βελτιωμένη στην άμυνα και είναι το ίδιο καλή και αποτελεσματική στην επίθεση, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ