aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Προσοχή όμως, η τρέλα είναι μεταδοτική

ΑΕΛ: Προσοχή όμως, η τρέλα είναι μεταδοτική

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι οπαδοί της -και όχι τα ΜΕΕ-, χαρακτηρίζουν την ΑΕΛ «πελλο-ομάδα». Γιατί; Επειδή στην τρέχουσα σεζόν μπορεί να χάσει πόντους από την… Κωλοπετινίτσα και να κερδίζει ντέρμπι στα οποία μπορεί μεν, να έχει πιθανότητες, αλλά είναι και αουτσάιντερ επίσης, βάσει φετινών δυνατοτήτων και πορείας.

«Στόχος μας η εξάδα», λένε στην ΑΕΛ φέτος και το λένε με παράπονο… Με μεγάλο παράπονο. Μετά βίας βγαίνει από το στόμα των παικτών, του Ντούσαν Κέρκεζ, ακόμη και της πρόσχαρης και καλοσυνάτης Αριάδνης Γενεθλίου, όταν κληθούν να μιλήσουν για στόχους. Διότι όσα προβλήματα κι αν ταλάνισαν από το περασμένο Καλοκαίρι έως σήμερα την ΑΕΛ, η ομάδα της Λεμεσού ναι, θα είχε τις δυνατότητες για περισσότερα από μία απλή… εξάδα.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα είχαν την ευκαιρία σήμερα να μιλάνε για τετράδα, εάν στη συγκομιδή τους υπήρχαν βαθμοί του οποίους απώλεσε εξ αιτίας λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων εναντίον της. Αλλά η αλήθεια να λέγεται, κι η ίδια η ομάδα σε κάποια ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους έβαλε μόνη τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της.

Οι οπαδοί της χώνεψαν πως φέτος η σεζόν δεν κυλάει όπως θα ήθελαν. Πολλοί πίστευαν σε δυναμική μετά από την περσινή κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά μόνο δυναμική δεν υπάρχει στο σύλλογο. Όταν όμως η ΑΕΛ καταθέτει ψυχή σε ντέρμπι και αγωνιστική πειθαρχία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, είναι κάτι το οποίο ικανοποιεί τον κόσμο της και οι επιτυχίες απέναντι σε Απόλλωνα (δύο φορές φέτος) και ΑΠΟΕΛ (β’ γύρο) σκόρπισαν τον ενθουσιασμό.

Τις έχει ανάγκη τέτοιες επιτυχίες κι η ίδια η ομάδα κι ο κόσμος της. Η ΑΕΛ γενικά, μετά τη μουρμούρα που προηγήθηκε, κατέθεσε χαρακτήρα και έδειξε, πως μπορεί να τα πάει καλύτερα στο εξής. Η ΑΕΛ έχει καλής ποιότητας έμψυχο δυναμικό, αν ανέβουν δυο-τρεις άλλοι στη συνέχεια όλα θα είναι καλύτερα. Τόσο στην προσπάθεια να μείνει στην εξάδα όσο και στη διάθεση που έχουν να υπερασπιστούν το κύπελλο που κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο.

Καλό είναι να προσέχουν οι παίκτες της ΑΕΛ κι ο Ντούσαν Κέρκεζ πως η τρέλα είναι μεταδοτική. Ο κόσμος -στην πλειοψηφία του- απέχει, στεναχωριέται άμα η ομάδα δεν πάει καλά, αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη οι οπαδοί της ΑΕΛ, επειδή ανήκουν στην κουλτούρα ανθρώπων, δεν θέλουν και πολλά για να… τρελαθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ