aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο λόγω... Λένον

ΑΕΛ: Προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο λόγω… Λένον

Να επιβεβαιώσει σ’ ένα άκρως σημαντικό παιχνίδι ότι είναι στα καλύτερά της το τελευταίο διάστημα, θέλει η ΑΕΛ. Το σημερινό ντέρμπι με την Ομόνοια στο Τσίρειο (19:00, Cytavision1), το πρώτο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου, αποτελεί πρόκληση για τους γαλαζοκίτρινους, αφού έχουν ως στόχο να φθάσουν μέχρι τέλους στον θεσμό. Είναι η μοναδική διέξοδος διάκρισης και ευρωπαϊκής παρουσίας τη νέα σεζόν.

Οι εμφανίσεις και κυρίως τα τελευταία τρία νικηφόρα αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να πάει με φόρα, αυτοπεποίθηση και δυναμική στην αναμέτρηση. Υπάρχουν οι δυνατότητες για θετικό αποτέλεσμα, απομένει να… μιλήσει το γήπεδο. Κάθε αγώνας, κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός και θα χρειαστεί η ΑΕΛ να προσαρμοστεί στα δεδομένα που θα έχει ενώπιόν της, από τη στιγμή που η Ομόνοια έχει στον πάγκο της νέο προπονητή (Νιλ Λένον).

Ναι μεν το έμψυχο δυναμικό είναι το ίδιο, αλλά ενδεχομένως ο τρόπος παιχνιδιού να είναι διαφορετικός. Ο Παντελίδης είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό, παρόλο που αυτό που προέχει για τον ίδιο είναι η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ.

Στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Ομόνοια, η ομάδα της Λεμεσού γνώρισε ισάριθμες ήττες με το ίδιο σκορ (0-1). Δεν πέτυχε ακόμη γκολ και προσδοκεί να το κάνει σήμερα, θέτοντας τις βάσεις για πρόκριση. Σημαντικό για την ΑΕΛ είναι το μηδέν παθητικό. Γι’ αυτό ως γηπεδούχος ναι μεν θα κυνηγήσει το γκολ, αλλά θα έχει και το μυαλό στην άμυνα. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, ενώ η υπομονή είναι σημαντικό συστατικό στην προσπάθεια θετικού αποτελέσματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ