aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πήρε πολύ σκληρό μάθημα

ΑΕΛ: Πήρε πολύ σκληρό μάθημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προβληματισμός επικρατεί στην ΑΕΛ για την εικόνα που έδειξε η ομάδα και στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το κλίμα είναι βαρύ, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να εμφανίζεται προβληματισμένος. Κάτι που εξωτερίκευσε, εξάλλου, μετά το τέλος του προχθεσινού ματς. Ήξερε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, ωστόσο περίμενε από τους παίκτες να βγάλουν αντίδραση στο Τσίρειο και να διεκδικήσουν -αν μη τι άλλο- την πρόκριση μέχρι το φινάλε. Η ΑΕΛ προσγειώθηκε ανώμαλα, παίρνοντας πολύ σκληρό μάθημα.

Ο Βόσνιος κόουτς ζήτησε ανασύνταξη καθώς ακολουθούν τρία άκρως σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Απαίτησε από όλους τους παίκτες να σηκώσουν κεφάλι αφού δεν υπάρχουν περιθώρια να «κολλήσουν» στον Ολυμπιακό και, μοιραία, το φινάλε της τρέχουσας σεζόν να… τσαλακώσει την ομολογουμένως πολύ καλή εικόνα που κατέθεσαν στον αγωνιστική χώρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι γαλαζοκίτρινοι, ξέχωρα από το εμφανές πρόβλημα στην οργάνωση και, ασφαλώς, στη δημιουργία ευκαιριών, παρουσιάστηκαν ευάλωτοι αμυντικά. Η πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά του συνόλου, στα τελευταία παιχνίδια, τείνει να εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα και στοιχίζει ακριβά. Ενδεικτικό είναι το στατιστικό που λέει πως στις 3 πρόσφατες αναμετρήσεις είδαν την μπάλα να καταλήγει 6 φορές στο πλεκτό τους και μοιραία, μέσα σε μιάμιση εβδομάδα, τέθηκαν νοκ-άουτ από το κύπελλο και, παραλλήλως, είδαν τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει στους 4 βαθμούς.

Δεν θα πάμε μακριά: Από τον Φεβρουάριο μέχρι και πριν από τις διπλές αναμετρήσεις για τα ημιτελικά του κυπέλλου, είχαν επιτρέψει παραβίαση της εστίας τους μόλις 6 φορές σε 13 συνολικά ματς! Στατιστικό που προφανώς μιλά μου και δείχνει ξεκάθαρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Κέρκεζ. «Στα δύο παιχνίδια κυπέλλου κάναμε πολλά λάθη και τα πληρώσαμε ακριβά. Δεν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε για να περάσουμε στον τελικό», είχε παραδεχθεί εξάλλου ο Βόσνιος κόουτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ