aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Πάει για τρόπαιο χωρίς πολλά λεφτά!

ΑΕΛ: Πάει για τρόπαιο χωρίς πολλά λεφτά!

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Με τον ιδανικότερο τρόπο τερμάτισε η ΑΕΛ την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, με τη λεμεσιανή ομάδα να ολοκληρώνει την προσπάθεια της στη 2η θέση, με ένα βαθμό μακριά από την κορυφή. Ο Ντούσαν Κέρκεζ από το ξεκίνημα της σεζόν είχε θέσει ως στόχο της ομάδας του την έξοδο στην Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν από τον προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού. Η ΑΕΛ δεν έκανε μεγάλα ανοίγματα και με νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, με την οποία επιβεβαιώνει πως δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις αμύθητα ποσά για να κυνηγήσεις το πρωτάθλημα ή τη διάκριση.

Η ομάδα της Λεμεσού διαθέτει το 7ο στη σειρά μπάτζετ πίσω από ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΚ, Πάφο και όμως είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και είναι μια αξιόπιστη ομάδα η οποία φέρει τη σφραγίδα των Ανδρέα Σοφοκλέους, Ντούσαν Κέρκεζ και Θεόδωρου Αντωνίου. Το γιατί θα το εξηγήσουμε πιο κάτω.

Η ομάδα χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με πλάνο τριετίας. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, όλοι οι παίκτες της ΑΕΛ έχουν τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως ο κορμός της επιτυχημένης φετινής πορείας της θα διατηρηθεί και την επόμενη χρονιά. Μοναδική εξαίρεση ο Πάντιτς, που διατηρεί συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της περιόδου.

Έχει σταθερή τεχνική ηγεσία. Ο Κέρκεζ είναι στον πάγκο της ομάδας από τον Μάρτιο του 2018 και έχει την ίδια φιλοσοφία από το ξεκίνημα της παρουσίας του μέχρι και σήμερα, με μικρές διαφοροποιήσεις. Ο Βόσνιος τεχνικός πέτυχε να δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα, σημαντικό στοιχείο για παίκτες που έρχονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Πολύ σημαντικό συστατικό για την εξαιρετική πορεία της ΑΕΛ και το γεγονός ότι, υπάρχει οικονομική ισορροπία στα αποδυτήρια. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο πως, ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ αμείβεται με 11 χιλιάρικα το μήνα, ποσό μάλλον λογικό αν κρίνουμε από άλλες ομάδες και από τα ποσά που δαπανούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ