aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ομόνοια 1-2: Πυρπόλησε το κάστρο και εκτοξεύθηκε για τον τίτλο! (vid)

ΑΕΛ – Ομόνοια 1-2: Πυρπόλησε το κάστρο και εκτοξεύθηκε για τον τίτλο! (vid)

Την σπουδαιότερη και σημαντικότερη νίκη της έως τώρα στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν 2-1 με ανατροπή της ΑΕΛ στο ντέρμπι κορυφής της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, υποχρέωσαν τους γαλαζοκίτρινους στην πρώτη ήττα τους στο Τσίρειο σε 16 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) και εκτοξεύθηκαν στους 63 βαθμούς και στο +4 από ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ παρόλο που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με τέρμα του Αντρέ Τεϊσέιρα (3’) έφερε τα κάτω πάνω με σκόρερ τους Λοΐζο Λοΐζου (24’) και Μάρκο Τσέποβιτς (πέναλτι 45+1’) και έκανε αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.Το αήττητο σερί του «τριφυλλιού» διευρύνθηκε σε 19 παιχνίδια, με τους πράσινους να είναι η μοναδική ομάδα που σκοράρουν δύο τέρματα επί της ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ στο Κύπελλο η Ομόνοια έδειξε χαρακτήρα και απέκτησε βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ στη μάχη του τίτλου. Η ΑΕΛ είχε εξαιρετικό ξεκίνημα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο υστέρησε αρκετά και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της προβάδισμα με αποτέλεσμα να ηττηθεί για πρώτη μετά από δέκα αγώνες.

Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΛ άρχισε το μεγάλο ντέρμπι στο Τσίρειο. Οι γαλαζοκίτρινοι στην πρώτη επίσκεψή τους στην περιοχή του Φαμπιάνο ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Αντρέ Τεϊσέιρα να πετυχαίνει ένα τέρμα που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι επιθετικοί. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ομόνοιας και σέντρα του Ντανίλο ο Πορτογάλος αμυντικός με βολ πλανέ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ.

Η Ομόνοια παρά το αρχικό σοκ δεν επηρεάστηκε και σταδιακά κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι φωνές του Χένινγκ Μπεργκ να μεταφερθεί το παιχνίδι στον Λοΐζου έπιασαν τόπο και αφού το γκολ του Τσέποβιτς ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ στον Ασάντε η κυριαρχία του «τριφυλλιού» μετατράπηκε σε γκολ με τον «δαιμόνιο» Λοΐζο Λοΐζου. Ο 17χρονος άσος την «βρίσκει» στο Τσίρειο αφού μετά το γκολ στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σκόραρε ξανά ισοφαρίζοντας στο 24’ σε 1-1 με το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα. Πήρε την πάσα από τον Μάρκο Τσέποβιτς στο ύψος της μεγάλης περιοχής άδειασε τον Αντρέ Τεϊσέιρα με ωραία κίνηση και με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βοζίνια.

Η Ομόνοια έφερε «τούμπα» το ματς με εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Τσέποβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζόρντι Γκόμεθ οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντανίλο που έδιωξε την μπάλα σχεδόν στη γραμμή τέρματος. Ο Βασίλης Δημητρίου δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών όμως μετά από ενημέρωση του VAR (Τιμόθεος Χριστοφή) πήγε στο βίντεο για να εξετάσει τη φάση. Εκεί διαπίστωσε την παράβαση και έδειξε την άσπρη βούλα. Η απόφαση έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς γαλαζοκιτρίνων, όμως φάνηκε να κτυπά η μπάλα στο χέρι του Ντανίλο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ ζήτησε την αποβολή του Ντανίλο, με τον Βασίλη Δημητρίου να μην δείχνει κάρτα. Με βάση τον κανονισμό ο διαιτητής θα έπρεπε να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ εάν η μπάλα είχε κατεύθυνση στα δίχτυα και κίτρινη εάν έκρινε ότι δεν είχε πορεία προς την εστία των γαλαζοκιτρίνων. Στις επαναληπτικές προβολές της φάσης φαίνεται ότι η μπάλα δεν είχε τροχιά προς τα δίχτυα του Βοζίνια.

Πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ να πατάει καλύτερα και να επιδιώκει την ισοφάριση. Η τριπλή αλλαγή του Ντούσαν Κέρκεζ στο 64’ έδωσε επιθετική πνοή, όμως ο Φαμπιάνο φώναξε «όχι» στις δύο προσπάθειες του Μηνά Αντωνίου στο 66’ και το 73’.

Οι γαλαζοκίτρινοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 90+2’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πάντιτς έκανε την κεφαλιά και ο Φαμπιάνο με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσε την παραβίαση της εστίας του. Στο 90+4 ο Βασίλης Δημητρίου απέβαλε σωστά με απευθείας κόκκινη τους Μίχαλ Ντούρις και Ντόνις Αβντιγιαϊ, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ (64′ Σάντος), Μεντόγεβιτς (64′ Mεντόγεβιτς), Ζντραφκόφσκι (83′ Αβραάμ), Nτανίλο, Γεωργίου (64′ Αβντιγιάι), Τόρες (83′ Μπάμπιτς), Μαέ.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Λοΐζου (87′ Μποτεάκ), Τιάγκο (77′ Τζιωνής), Ασάντε (77′ Ασάντε), Τσέποβιτς (77′ Ντούρις).

Σκόρερ: Τεϊσέιρα 3′ / Λοΐζου 24′, Τσέποβιτς (πεν) 45+1.

Κίτρινες: Μεντόγεβιτς / Κούσουλος, Ασάντε, Τιάγκο, Σάντος.

Κόκκινες: Αβντιγιάι 94′ / Ντούρις 94′.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ