aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ - Ομόνοια 0-1: Back2back με Καρίμ λυτρωτή (vid)

ΑΕΛ – Ομόνοια 0-1: Back2back με Καρίμ λυτρωτή (vid)

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έκανε τη διαφορά στο ΓΣΠ, χαρίζοντας στην Ομόνοια το 16ο κύπελλο στην ιστορία της επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ στον τελικό. Ο Ιρανός σκόραρε στο 85’ και λύτρωσε τους πράσινους, αφού πέραν του τροπαίου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ακριβώς όπως και πέρσι δηλαδή, αφού το τριφύλλι έφτασε στο τρίτο της back2back αναφορικά με τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όσο για τους γαλαζοκίτρινους, έχασαν ό,τι ακριβώς κέρδισε η Ομόνοια. Εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην κατάκτηση του κυπέλλου, δεν τα κατάφεραν και μένουν εκτός Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν.

Μοιρασμένο με γρήγορο ρυθμό
Μοιρασμένο σε υπεροχή ήταν το πρώτο ημίχρονο, που άρχισε σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με περισσότερο πάθος και πείσμα για να πάρει νωρίς το προβάδισμα. Ωστόσο, η Ομόνοια σταδιακά ισοζύγισε το ματς και στο τελευταίο μισό του 45λέπτου ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Το «όχι» του Φαμπιάνο και το σλάλομ του Ανδρέου
Έως το 20ό λεπτό του ματς, η ΑΕΛ είχε κερδίσει τέσσερα κόρνερ και είχε τις δύο πολύ καλές στιγμές της στο ημίχρονο. Πρώτα με δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Ζτραφκόφσκι, που υποχρέωσε τον Φαμπιάνο σε δύσκολη απόκρουση στο 4’.

Έπειτα με σλάλομ του Ανδρέου (19’), ο οποίος άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του και μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν είχε όση δύναμη χρειαζόταν για να ανησυχήσει ο Βραζιλιάνος κίπερ.

Πράσινη η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου
Η πρώτη φάση της Ομόνοιας στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 21 και ήταν η κορυφαία στο πρώτο μέρος του ματς. Ο Λοΐζου με τη γνωστή κίνησή του, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε με το αριστερό, ο Μούριελ απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στον Τεϊσέιρα και πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Ο Πορτογάλος αμυντικός όμως πρόλαβε στη γραμμή και έσωσε την ΑΕΛ.

Από εκείνο το σημείο άρχισε να γέρνει η υπεροχή προς το «τριφύλλι», που είχε άλλη μία σπουδαία φάση με τον Ανσαριφάρντ όμως να κάνει κακό σουτ από το ύψος του πέναλτι (28’).

«Κλειδωμένο» αρχικά το δεύτερο μέρος
Όσο καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο, τόσο «κλειδωμένο» ήταν το δεύτερο στα πρώτα 25 λεπτά του. Η Ομόνοια είχε την κατοχή, η ΑΕΛ ήταν πιο προσεκτική στα μετόπισθεν, αλλά στη συνέχεια άρχισε πάλι να χτυπά με αντεπιθέσεις και να απειλεί την εστία του Φαμπιάνο.

Τρεις φάσεις χωρίς επιτυχία
Η ΑΕΛ είχε τρεις φάσεις μεταξύ 70’-80’ με κεφαλιά του Τζάλμα (70’) και σουτ των Μεντόσα (75’) και Ανδρέου (76’) στα χέρια του Φαμπιάνο.

Γκολ-τίτλου με εμπειρία και κλάση
Η Ομόνοια, αφού προειδοποίησε με σουτ του Παπουλή στα χέρια του Μουριέλ (84’) ένα λεπτό αργότερα, έφτασε στο γκολ που της χάρισε τον τίτλο.

Πρωταγωνιστές τρεις έμπειροι ποδοσφαιριστές. Ο Μπέζους πάσαρε στον Παπουλή, αυτός έδωσε υπέροχη κάθετη στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός με ένα άγγιγμα, όσο έπρεπε, έστειλε την μπάλα να κυλήσει στα δίχτυα και έβαλε… φωτιά στις κερκίδες του πράσινου λαού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χρίστος Χαραλάμπους (ΑΕΛ): Μούριελ, Παντελή (65′ Κάσα), Τεϊσέιρα, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Ανδρέου (90’+2 Τσέρνιχ), Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόσκι, Μακρής, Μεντόσα (90’+2 Τσιμπόλα), Μιλιντσεάνου (65′ Μιραλάς).

Σωφρόνης Αυγουστή (Ομόνοια): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέτσγιακς, Λοΐζου (90’+1 Μίλετιτς), Κούσουλος, Ντίσκερουντ (57′ Μπασιρού), Ζαχαρίου (57′ Παπουλής), Ανσαριφάρντ (90’+1 Χαραλάμπους), Κακουλλής (73′ Μπεζούς).

Σκόρερ: – / Ανσαριφάρντ 85′

Κίτρινες: Παντελή, Ζντραφκόσκι / Ζαχαρίου, Γιούστε

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ Σιμόν (Πολωνά).

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος,

VAR: Κβιατκόφσκι Τόμας Αντρέι (Πολωνία).

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ