aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Οι βασικοί λόγοι της «πτώσης»

ΑΕΛ: Οι βασικοί λόγοι της «πτώσης»

Η ΑΕΛ «πέταξε» και άλλους βαθμούς, κάνοντας αυτομάτως δυσκολότερη τη δουλειά της ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Έλειπε η φρεσκάδα και η ενέργεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Άρη, με την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ να υστερεί σε απόδοση σε σχέση με τις πρώτες στροφές του μαραθωνίου.

Στην ΑΕΛ περίμεναν πως το σύνολο θα έβγαζε αντίδραση στην πρόσφατη αναμέτρηση, αφού είχε προηγηθεί, υπενθυμίζουμε, η απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας. Κάτι που δεν έγινε. Ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, η ΑΕΛ ήταν προβλέψιμη στον τρόπο που εκδήλωνε τις επιθέσεις της.

Οσο κι αν ανακάτεψε την τράπουλα της ενδεκάδας ο προπονητής της ομάδας, το σύνολο δεν πήρε ποτέ μπρος. Ο Κέρκεζ φόρτωσε την επιθετική γραμμή με τους Τσέποβιτς, Μάιντεβατς ενώ στο τελευταίο διάστημα του αγώνα τοποθέτησε και τον Τσάβες, επενδύοντας στην ποιότητα και την εμπειρία του.

Σε αυτό το διάστημα, ο Άρης με καλή μεσοαμυντική λειτουργία κατάφερε να παγιδεύσει τη μεσαία γραμμή της ΑΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να ψάχνουν με μεγάλες μπαλιές τους επιθετικούς, κάτι που έκανε σαφώς εύκολη τη δουλειά των αμυντικών του αντιπάλου.

Ο Βόσνιος προπονητής περίμενε σαφώς περισσότερα πράγματα από τους νεοφερμένους παίκτες. Πέραν των Μάζουρεκ, Τσέποβιτς σε κάποια παιχνίδια, οι υπόλοιποι ψάχνουν ακόμα τα «πατήματά» τους. Ο Πελέ προσπαθεί να βρει τον καλό εαυτό του και ο Ριστέφσκι στα τελευταία παιχνίδια έχει χάσει τη θέση του βασικού.

Παράλληλα, στην περσινή σεζόν αξίζει να σημειωθεί πως ξεχώριζαν με την παρουσία τους οι Ριέρα και Τόρες. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι πίσω από τις εμφανίσεις που είχαν κάνει πέρσι και ασφαλώς, αποτελεί έναν από τους λόγους που οι γαλαζοκίτρινοι δεν… πατούν καλά ακόμα στα παιχνίδια τους.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ περιμένει να δει από την ομάδα να παρουσιάσει καλύτερη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με αυτήν που κατέγραψε στα προηγούμενα παιχνίδια, ώστε να κοιτάξει στα μάτια τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και να καρπωθεί το μέγιστο βαθμολογικό όφελος. Η… μπάλα είναι στα πόδια των παικτών για τους οποίους το επικείμενο ντέρμπι αποτελεί μεγάλο στοίχημα, το οποίο καλούνται να κερδίσουν, δίνοντας χαρά στους φίλους της ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ