aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Ο Σίλας ήλθε για να μείνει!

ΑΕΛ: Ο Σίλας ήλθε για να μείνει!

Στην εποχή Χόρχε Σίλας είναι έτοιμη να περάσει η ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος προπονητής, πρώην ποδοσφαιριστής των γαλαζοκίτρινων, βρίσκεται από χθες στην Κύπρο. Γεγονός που φανερώνει πως, ήλθε για να μείνει, για να συμφωνήσει όλες τις πτυχές συνεργασίας με την ΑΕΛ και να πιάσει δουλειά. Ο 45χρονος (1.9.1976) τεχνικός, που ήταν μέλος της ομάδας το 2012 που οδήγησε την ΑΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια, είναι ο εκλεκτός του Λουσιάνο Μπεμπέ και της διοίκησης Ανδρέα Σοφοκλέους. «Ενημερώνουμε τους φίλους της ομάδας μας ότι αναμένεται το απόγευμα στην Κύπρο ο Πορτογάλος προπονητής Σίλας για τις τελικές επαφές, οι οποίες θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες» ήταν η λιτή ανακοίνωση του συλλόγου χθες το πρωί για την εξέλιξη με την κάθοδο του Σίλας. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους σήμερα επιστρέφει από το εξωτερικό οπόταν ότι είναι να προκύψει θα είναι τις επόμενες 1-2 μέρες.

Παρόλο που αρχικά διαφάνηκε να μην προχωρά του Σίλας, λόγω των οικονομικών απαιτήσεών του, τελικά φαίνεται να είναι ζήτημα που ξεπεράστηκε, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΑΕΛ παρουσιάζεται αποφασισμένος να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας. Οι δύο πλευρές, στις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, κατέληξαν στο οικονομικό και η κάθοδος του 45χρονου προπονητή στην Κύπρο έχει να κάνει με την ανάλυση του πλάνου, τους στόχους της διοίκησης και που θα βάλουν τον πήχη. Μπορεί ο Πορτογάλος να μην έχει επιδείξει κάτι πολύ μεγάλο στην 5χρονη προπονητική καριέρα του, αλλά στην ΑΕΛ τον θεωρούν ως ιδανική επιλογή για να οδηγήσει την ομάδα τους σε πρωταγωνιστική πορεία. Παράλληλα θεωρούν σημαντική παράμετρο το γεγονός ότι, πέρασε από την ΑΕΛ ως ποδοσφαιριστής, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα, άρα γνωρίζει τις απαιτήσεις του συλλόγου.

Η ανοιχτή γραμμή που είχε ο Μπεμπέ με τον Σίλας, σε μια προσπάθεια να βρεθούν η «χρυσή τομή» στο συμβόλαιο που θα προσφερθεί σ’ αυτόν και στους συνεργάτες του, απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ θα κάνει την υπέρβαση με τον Πορτογάλο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο ίδιος και το τιμ του θα κοστίζει στο σύλλογο πέρα των €400.000! «Ο πρόεδρος δεν σκέφτεται το οικονομικό. Ο στόχος του είναι να πρωταγωνιστήσουμε την επόμενη σεζόν. Το χρηματικό, για το καλό της ομάδας δεν θα το σκεφτούμε» είπε χαρακτηριστικά χθες ο Μάριος Νεοφύτου.

Ο Σίλας δούλεψε αρχικά στην Μπελενένσες (16 Ιανουαρίου 2018 – 5 Σεπτεμβρίου 2019), στον πάγκο της οποίας κάθισε σε 16 αγώνες. Ακολούθως έκανε το άλμα για τη Σπόρτινγκ (27 Σεπτεμβρίου 2019 – 4 Μαρτίου 2020) την οποία καθοδήγησε σε 28 αγώνες. Τελευταία ομάδα του ήταν η Φαμαλικάο στην οποία είχε πολύ σύντομο πέρασμα (1 Φεβρουαρίου 2021 – 8 Μαρτίου 2021), αφού κάθισε στον πάγκο της μόλις 6 αγώνες. «Αυτά που ζήτησε βρήκαν σύμφωνο τον πρόεδρο. Έχει το ελεύθερο. Είναι διαφορετικής σχολής, έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης», σημείωσε ο Νεοφύτου για τον Σίλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ