aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Ο «έλεγχος» των νεοφερμένων

ΑΕΛ: Ο «έλεγχος» των νεοφερμένων

Δώδεκα μετεγγραφές υλοποίησε το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΛ, ανάμεσα σ’ αυτές και ο νεαρός Ευάγγελος Ανδρέου που ανήκε στην ομάδα της Λεμεσού και είχε βρεθεί προηγουμένως για ένα διάστημα στη Λεβάντε και επέστρεψε. Επίσης, ο Μάνουελ Μανέ αν και πραγματοποίησε την προετοιμασία με την ΑΕΛ, παραχωρήθηκε στον Ερμή με τη μορφή δανεισμού.

Από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, οι τέσσερις θεωρούνται βασικοί και έχουν ήδη σημαντική συνεισφορά στα πρώτα παιχνίδια της λεμεσιανής ομάδας στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Ρόμπερτ Μαζάν, Στέφαν Τσέποβιτς, Κίρε Ριστέφσκι και Μπράιν Πελέ. Η αναφορά τους βάσει και τους χρόνου συμμετοχής τους (σύμφωνα με τα στατιστικά της ΚΟΠ) και τα οποία αποτυπώνονται στον σχετικό πίνακα. Οι δύο πρώτοι και ο τέταρτος της πιο πάνω παρέας, βρέθηκαν και στα τέσσερα παιχνίδια στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Σκοπιανός στόπερ έμεινε στον πάγκο στο τελευταίο ματς με την ΠΑΕΕΚ.

Ο Τσέποβις έχει στο ενεργητικό του και δύο γκολ απέναντι στην Πάφος FC. Επιθετικός από τον οποίο περιμένουν πολλά στην ΑΕΛ όσον αφορά στο σκοράρισμα. Έδειξε πως έχει το γκολ και είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Όσον αφορά στους υπόλοιπους, ο Σωτηρίου μέτρησε 139 λεπτά αγωνιζόμενος σε δύο ματς, το ένα ως βασικός. Σημαντικότατη η συνεισφορά του Μάζουρεκ. Παρόλο που και στα τρία ματς που αγωνίστηκε προήλθε από τον πάγκο, πέτυχε ήδη δύο γκολ.

Τσάβες και Ρέινολντς θεωρούνται «παγκίτες» αφού αγωνίστηκαν σε δύο ματς ως αλλαγή, με τον πρώτο να θέλει ακόμη χρόνο για να είναι απολύτως έτοιμος και ο δεύτερος είχε τραυματισμό. Είναι άλλοι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές που ακόμη περιμένουν την ευκαιρία τους. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Έιμπερ Εβόρα, τον κεντρικό αμυντικό Τιν Ντάβερβελντ και τον Ευάγγελος Ανδρέου. Ο τελευταίος πέρασε και από τραυματισμό.

Ο Κέρκεζ αναμένει από τους νεοφερμένους και όχι μόνο ποδοσφαιριστές να οδηγήσουν την ΑΕΛ σε επιτυχίες και στο τέλος της σεζόν σε υλοποίηση των στόχων της. Είναι μόλις στην αρχή και υπάρχει δρόμος για να δικαιώσουν αυτούς που πίστεψαν και τους έντυσαν στα γαλαζοκίτρινα.

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ