aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Μεταθανάτια τιμή στον Σεβίμ Εμπέογλου

ΑΕΛ: Μεταθανάτια τιμή στον Σεβίμ Εμπέογλου

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου, ο Όμιλος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΛ, η επίσημη ΑΕΛ και ο Δήμος Λεμεσού τίμησαν τον παλιό Τουρκοκύπριο ποδοσφαιριστή Σεβίμ Εμπέογλου, ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε. Ήταν το ελάχιστο δείγμα τιμής για την τεράστια προσφορά του στον ιστορικό σύλλογο της Λεμεσού.

Ο Εμπέογλου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο που τον γνώρισε. Έπαιξε ποδόσφαιρο τη δεκαετία μεταξύ 1950 και 1960, όντως από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της ΑΕΛ. Απεβίωσε πρόσφατα χωρίς να δει την Κύπρο ενωμένη, πηγαινοερχόταν για να βλέπει και να συνομιλεί με τους φίλους του.

Πήγε σε ελληνικό σχολείο και είχε μια αρμονική σχέση με όλους στη Λεμεσό. Σε αποψινή εκδήλωση, μίλησαν για την προσφορά του, ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο πρώην αρχηγός της ΑΕΛ, Πανίκος Παπαδόπουλος, ο συμπαίκτης του Ανδρέας Παπαδήμας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής.

Με την ΑΕΛ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1953, το 1955 και το 1956. Η ΑΕΛ είχε τότε πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές, τον Καραπέτ, τον Κώστα Πάμπου, τον Κρίστη, τον Κριτωνή, τον Άριστο, τον Παπαδήμα, τον Φοίβο, τον Γιάννο, τον Κρυστάλλη και άλλους. Πήγε στην Αγγλία, για λίγο στην Κόβεντρι, αλλά ένα γράμμα του τότε Προέδρου, Νίκου Σολομωνίδη, τον έφερε πίσω στην ΑΕΛ.

Επέστρεψε στην Κύπρο στις 23 Ιανουαρίου του 1957 με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Τον υποδέχθηκε ο Βάσος Αιβαλιώτης, που τον πήρε κατευθείαν στο γήπεδο, πριν δει τη μάνα του και τους δικούς του. Με δικό του τέρμα η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον ΑΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε στην πρώτη Μικτή Κύπρου. Ο Σεβήμ παρακολουθούσε πάντα την ΑΕΛ, ήταν όλη του η ζωή, η οικογένειά του, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πολλές φορές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ