aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Μέταλλο νικητή στα δύσκολα

ΑΕΛ: Μέταλλο νικητή στα δύσκολα

Η ΑΕΛ είναι στους «4» του Κυπέλλου Coca-Cola και έχει την ευκαιρία, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος που θα προκύψει στην ημιτελική φάση, να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό. Παρέμεινε «ζωντανή» στη διάκριση, αφού στο πρωτάθλημα έμεινε ακόμη και εκτός της εξάδας. Μέσω του κυπέλλου, λοιπόν, η ΑΕΛ προσδοκεί να πετύχει στη σεζόν, παρόλο που υπάρχει ακόμη δρόμος, με δύο δύσκολα παιχνίδια στα ημιτελικά όποιον κι αν βρει στον δρόμο της.

Η ΑΕΛ ξεπέρασε δύο υψηλά εμπόδια για να βρίσκεται σήμερα στα ημιτελικά. Πρώτα αυτό του Απόλλωνα στη φάση των «16» και ακολούθως αυτό της Νέας Σαλαμίνας, που κάνει πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λεμεσού, παρά το κακό κυρίως ξεκίνημα στη σεζόν, δείχνει στα δύσκολα μέταλλο νικητή και παλεύει για το καλύτερο. Σ’ αυτό έχει ρόλο ο Γιανέφσκι, προπονητής που κερδίζει τις εντυπώσεις και με την τακτική του, παρά τις συνεχείς και μαζεμένες απουσίες, βρίσκει τις λύσεις και η ΑΕΛ ανταποκρίνεται σε υψηλό βαθμό.

Δύο ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν στο ρόστερ τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έκαναν τη διαφορά και οδήγησαν της ΑΕΛ στην πρόκριση. Αρχικά ο Ρόμο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον πρώτο αγώνα στο «Αλφαμέγα», δίνοντας προβάδισμα και προχθές ο Ντεγοέστ, που άνοιξε το σκορ. Ο πρώτος επιθετικός και ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός. Ήλθαν τον Ιανουάριο για να βοηθήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της και με τα δύο αυτά σημαντικά γκολ, είναι μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές.

«Με τα χίλια δυο προβλήματα που είχαμε φέτος, ήταν μια σημαντική πρόκριση, γιατί κρατηθήκαμε, γαντζωθήκαμε, διατηρώντας ελπίδες για διάκριση. Ο μεγάλος μας στόχος είναι ο τελικός κυπέλλου και απ’ εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά» σχολίασε ο Πλουτής Αβραάμ. Σημείωσε ότι, η ΑΕΛ είναι εδώ γιατί κάποιοι στην ομάδα πίστεψαν. Και πρόσθεσε: «Έχουμε ελπίδες, αλλά παραμένουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί». Στην ΑΕΛ σκέφτονται ήδη το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ