aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Με ζωγραφιά του Σάντος συνεχίζει την αντεπίθεση

ΑΕΛ: Με ζωγραφιά του Σάντος συνεχίζει την αντεπίθεση

Με ζωγραφιά του Σάντος, η ΑΕΛ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας και έκανε νέο βαθμολογικό άλμα. Ο Βραζιλιάνος με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ (82’) έκρινε το παιχνίδι στο Τσίρειο, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λεμεσού, παρόλο που δεν είχε καλή παρουσία, πέτυχε τον στόχο της και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί κάνοντας άλμα τριών θέσεων. Έφθασε τις τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, τις τέσσερις γενικά, αφού πέτυχε άλλη μια στο κύπελλο, ενώ με τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι στον πάγκο της είναι αήττητη σε πέντε αγώνες (4 νίκες, 1 ισοπαλία). Μάλιστα, σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων η ΑΕΛ δέχθηκε μόλις ένα γκολ, από την Καρμιώτισσα την προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα μετά από δύο σερί νίκες, δέχθηκε την ήττα και κλότσησε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Παρόλο που οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν πέναλτι (το οποίο δόθηκε μετά από υπόδειξη του VAR που κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση στο βίντεο), το οποίο όμως δεν αξιοποίησε ο Τολεμές αφού σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (22’).

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ίσως να ήταν το χειρότερο στην τρέχουσα σεζόν, ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αξιοσημείωτο ότι η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στις καθυστερήσεις. Η Νέα Σαλαμίνα, που ήταν πιο απαιτητική, είχε το χαμένο πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν βελτιωμένη και αυτό γιατί η ΑΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερη.

Γενικώς ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι, με την ΑΕΛ να απειλεί με τους Μπεραχίνο (56’) και Παπαφώτη (65’) και τη Νέα Σαλαμίνα με τον Τολεμές (61’). Τελικά ο Σάντος στο 82’ μ’ ένα εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ, το οποίο η ΑΕΛ διαφύλαξε μέχρι τέλους. Μάλιστα είχε ευκαιρία με τον Μπεραχίνο (90’+3) να διπλασιάσει τα τέρματά της, ενώ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα (90’+6) με κεφαλιά του Μελίσσα που προωθήθηκε σε εκτέλεση κόρνερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ