aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Με τον Γιανέφσκι... το βιολί της!

ΑΕΛ: Με τον Γιανέφσκι… το βιολί της!

Αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΛ τις τελευταίες εβδομάδες είναι η απάντηση σε όσους ενδεχομένως να το αμφισβητούν ότι, ο προπονητής είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι είναι ο αναμορφωτής της λεμεσιανής ομάδας, η οποία στην παρουσία τού Σκοπιανού είναι αήττητη με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ δέχθηκε μόλις ένα γκολ!

Το βράδυ της Παρασκευής, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από το «Στέλιος Κυριακίδης» επικρατώντας του Ακρίτα με 3-0. Ήταν η πιο ευρεία νίκη στη σεζόν, με την οποία έφθασε τις 4 διαδοχικές και «τρέχει» το μεγαλύτερο σερί από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Δείγμα της αλλαγής που επέφερε ο Γιανέφσκι, με την ΑΕΛ να έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο 61χρονος προπονητής προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αφήνοντας για πρώτη φορά, επί παρουσίας του, τον Τσέποβιτς στον πάγκο, αλλά και τους Σάντος, Μπίλοβαρ, ενώ δεν υπολόγιζε τον τραυματία Κάσα. Ακόμη κι έτσι, η ΑΕΛ ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έφτιαξε πέντε σημαντικές ευκαιρίες από τις οποίες αξιοποίησε μία με τον Τσιμπόλα. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της δεν ήταν τόσο καλή, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αποτελεσματική, πέτυχε άλλα δύο γκολ και έφυγε μ’ ένα σημαντικό «διπλό» από την Πάφο.

Ο Ανδρέας Μακρής ήταν ο κορυφαίος των γαλαζοκίτρινων, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Πέτυχε ένα όμορφο γκολ, από τα καλύτερα έως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ είχε συμμετοχή στα πρώτα δύο. Ήταν μεστή εμφάνιση από τον βραχύσωμο επιθετικό, η οποία συνδυάστηκε με τη βάπτιση του γιου του, που είχε προηγηθεί το πρωί της ίδιας μέρας.

Ο Γιανέφσκι πάντως δεν εφησυχάζει. Αφού τόνισε ότι, «δεν είμαι μάγος», είπε μετά το παιχνίδι με τον Ακρίτα: «Τίποτα δεν κάναμε ακόμη. Είμαστε όλοι μια ομάδα. Οι παίκτες πήραν αυτοπεποίθηση. Ποιότητα υπάρχει και γίνεται σκληρή δουλειά καθημερινά. Ελπίζω να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Πατάμε στο έδαφος, δεν πετάμε». Διήμερο ρεπό πήραν οι παίκτες της ΑΕΛ και από αύριο θα πιάσουν δουλειά ενόψει ενός πολύ δύσκολου αγώνα, αυτού με την Πάφος FC στο Τσίρειο την επόμενη Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ