aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Με το πιστόλι στον κρόταφο

ΑΕΛ: Με το πιστόλι στον κρόταφο

Χωρίς 13 συνολικά ποδοσφαιριστές, εκστρατεύει η ΑΕΛ στη Λάρνακα για να μετρήσει δυνάμεις με τη Νέα Σαλαμίνα. Τα αγωνιστικά προβλήματα για τον κόουτς είναι πολλά, μα πάρα πολλά, κάτι που τον αναγκάζει να αναπροσαρμόσει το πλάνο, προσδοκώντας ότι οι διαθέσιμοι παίκτες θα ανταπεξέλθουν των δυσκολιών, φτάνοντας σε σπουδαία νίκη.

Εκτός επιλογών του Γιανέφσκι είναι συγκεκριμένα οι Ντέγοεστ, Τσέποβιτς, Πάβλοβιτς, Φιλίποβιτς, Κασανίκλιτς, Χάσα, Ανδρέου, Μεντογιεβιτς, Νεοφύτου, Φραντζής, Μεντόζα, Μακρής και Τσιμπόλα. Το θετικό για την ΑΕΛ και ασφαλώς για τον Σκοπιανό κόουτς είναι το γεγονός πως στην 21μελή αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Μιραλάς και Μπεραχίνο, οι οποίοι ξεπέρασαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν. Αναλόγως της ετοιμότητάς τους, εννοείται θα κρίνει ο Γιανέφσκι κατά πόσον θα τους εμπιστευτεί θέση στο αρχικό σχήμα. Με βάση τις διαθέσιμες επιλογές είναι πολύ πιθανόν να τους ρίξει στη μάχη.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας της 21ης αγωνιστικής στο «Αμμόχωστος» χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικός έως κρίσιμος για την ομάδα της Λεμεσού όσον αφορά στη μάχη που δίνει για την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη εξάδα. Μόνο με νίκη θα εκμηδενίσει την απόσταση από τη Νέα Σαλαμίνα και στα πέντε ματς που θα απομένουν μέχρι το φινάλε της πρώτης φάσης, θα δώσει τη μάχη με το… πιστόλι ωστόσο στον κρόταφο. Βρισκόμενη στο 8ο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε απώλεια βαθμών από εδώ και πέρα, ενδεχομένως να αποβεί μοιραία.

Η ΑΕΛ, υπενθυμίζουμε, προέρχεται από τη νίκη επί της Καρμιώτισσας στο Στάδιο «Αλφαμέγα», ενώ η τελευταία φορά που πανηγύρισε εκτός έδρας τρίποντο είναι στις 15 Δεκεμβρίου 2022 απέναντι στο Παραλίμνι (1-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ