aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Με νύχια και με δόντια συνεχίζει ακάθεκτη

ΑΕΛ: Με νύχια και με δόντια συνεχίζει ακάθεκτη

Με νύχια και με δόντια, έφερε εις πέρας την αποστολή και περιμένει πλέον την κλήρωση. Η ΑΕΛ, με καρδιά χιλίων λεόντων, βρήκε τον τρόπο ώστε να μείνει όρθια χθες βράδυ στο «Αμμόχωστος» απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (1-1) και σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο 90λεπτο στο Στάδιο «Αλφαμέγα» (1-0), τσέκαρε εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου. Δεν σάστισε όταν η αντίπαλος με γκολ του Τσίκο (26΄) απαντούσε σε αυτό του Ντεγουέστ (19′).

Παρέμεινε ψύχραιμη και προσηλωμένη, δεν άφησε τη Νέα Σαλαμίνα να μπει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην περιοχή του Ολιβέιρα, πανηγυρίζοντας σπουδαία πρόκριση, η οποία τη διατηρεί ζωντανή στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. «Θέλω τρόπαιο, θέλω τρόπαιο», φώναζαν ρυθμικά οι οπαδοί της λεμεσιανής ομάδας. Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, έχουν να λένε για το γκολ που δέχθηκαν στο πρώτο ματς, το οποίο προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι. Πλέον, είναι αναγκασμένοι να γυρίσουν τάχιστα σελίδα και να κερδίσουν την αναμέτρηση της Τρίτης με τον ΑΠΟΕΛ ώστε να κλειδώσουν θέση στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος.

Σε αδρές γραμμές, ο ψεσινός αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι μονομάχοι έβγαλαν μπόλικο πάθος, είχαν δύναμη και θέληση (30 φάουλ), χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουν από τα αθλητοπρεπή πλαίσια. Περιορίστηκαν σε αρκετές μάχες, κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με εμφανής προσήλωση στην κάλυψη των κενών χώρων και την αποδιοργάνωση του αντιπάλου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή, εξαργύρωσαν την υπεροχή με γκολ (19΄), ωστόσο δεν διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα.

Στην πρώτη φορά που απειλήθηκαν, χάθηκαν τα μαρκαρίσματα και μάζεψαν την μπάλα από το πλεκτό (26΄). Από εκείνο το σημείο του ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό, η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση κυλούσε σε τεντωμένο σχοινί. Παρά το γεγονός πως οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, η ρευστότητα του αποτελέσματος, δημιουργούσε όλο και περισσότερη αγωνία.

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν με τις εξωτερικές αλλαγές να προσδώσουν νέα πνοή. Ο μεν Πουρσαϊτίδης θέλησε να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή και ο δε Γιανέφσκι, να διασφαλίσει τα μετόπισθεν. Η αλήθεια είναι πως η Νέα Σαλαμίνα στο δεύτερο μισό της επανάληψης είχε τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας (58΄%), ωστόσο την έπνιξε το άγχος και η πίεση. Έλειπαν οι αυτοματισμοί κι οι συγχρονισμένες κινήσεις που θα έφεραν το γκολ, στέλνοντας την υπόθεση πρόκριση στην παράταση. Η καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν στο 90΄+4 με τον Σάλαλιχ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ