aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Μαέ-στρος στα «χρυσά» γκολ

ΑΕΛ: Μαέ-στρος στα «χρυσά» γκολ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είκοσι δύο λεπτά χρειάστηκε ο Μαέ για να σκοράρει και να χαρίσει τον ένα βαθμό στην ΑΕΛ απέναντι στην Ομόνοια. Η ομάδα του, αν και είχε την υπεροχή, αδυνατούσε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία, μέχρι το 90’+2 που «μίλησε» ο Βέλγος επιθετικός, σε μια από τις κινήσεις που του αρέσει να κάνει. Δηλαδή να υποδέχεται την μπάλα με πλάτη στο τέρμα, να γυρίζει και να σουτάρει.

Το τέταρτο γκολ του Μαέ στο πρωτάθλημα χάρισε στην ΑΕΛ ένα βαθμό. Το προηγούμενο γκολ του 23χρονου επιθετικού ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2020 απέναντι στην Ανόρθωση. Και τότε ήταν «χρυσό» γκολ αφού με αυτό η ΑΕΛ πήρε το τρίποντο. Ήταν η τελευταία παρουσία του Μαέ στο αρχικό σχήμα της λεμεσιανής ομάδας. Ακολούθως, αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες ως αλλαγή. Κι αυτό καθώς ο Μπάμπιτς κέρδισε τη θέση με το σπαθί του και ήδη πέτυχε επτά γκολ σε μικρότερο χρονικό διάστημα παρουσίας του από τον Μαέ. Οι δύο νεαροί επιθετικοί πέτυχαν τα 11 από τα 33 γκολ της ΑΕΛ, δηλαδή το ένα τρίτο.

Ο Κέρκεζ μπορεί να αισθάνεται χαρούμενος αλλά πολύ περισσότερο δικαιωμένος που εμπιστεύθηκε στο ρόστερ της ομάδας του τους Μπάμπιτς και Μαέ. Ο πρώτος είναι 22 χρονών και ο δεύτερος στα 23. Προχθές δεν είδε δίχτυα ο Κροάτης, είδε ο Βέλγος. Εμπιστεύεται και τους δύο, ενώ υπάρχει και ο Μάιντεβατς που βάσει χρόνου συμμετοχής (αν και πέρασε από τραυματισμό) αποτελεί την τρίτη επιλογή για την επίθεση.

Δυσκολεύτηκε η ΑΕΛ να φθάσει στο γκολ απέναντι στην Ομόνοια, όμως στην τρέχουσα σεζόν η γραμμή κρούσης είναι ένα από τα δυνατά «όπλα» της. Με τα 33 γκολ σε 18 αγώνες διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Απόλλωνα που πέτυχε 41. Αυτό που σίγουρα θα απασχολήσει τον Κέρκεζ είναι ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα του δέχθηκε το γκολ, με τα μαρκαρίσματα να πήγαν… περίπατο. Οι αμυντικοί ήταν θεατές. Αρχικά ο Λέσγιακς ήταν μόνος από αριστερά και έκανε με άνεση την μπαλιά στην περιοχή και βρήκε τον Λοΐζου επίσης μόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ