aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Κύριος ήλθε και κύριος έφυγε

ΑΕΛ: Κύριος ήλθε και κύριος έφυγε

10 Μαρτίου 2018 – 5 Δεκεμβρίου 2021. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που παρέμεινε στον πάγκο της ΑΕΛ ο Ντούσαν Κέρκεζ. Μετά από 45 μήνες, ο Βόσνιος τεχνικός αποτέλεσε χθες παρελθόν, αφού υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους και η οποία έγινε αποδεκτή.

Κύριος ήλθε και κύριος έφυγε ο Κέρκεζ, που κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων στην ΑΕΛ, αλλά και των αντιπάλων. Κρίνοντας ότι η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ μετά τα αλλεπάλληλα ανεπιτυχή αποτελέσματα, μάλιστα χωρίς να δει δίχτυα τα τελευταία πέντε ματς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη έκρινε πως ήταν ορθό να αποχωρήσει.

«Η ΑΕΛ Ποδόσφαιρο, ενημερώνει ότι ο προπονητής της ομάδας μας, Ντούσαν Κέρκεζ, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο, κ. Ανδρέα Σοφοκλέους. Εν συνεχεία ενημέρωσε και αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του στην ομάδα, καθώς επίσης και τους ποδοσφαιριστές», ενημέρωσε ο σύλλογος της Λεμεσού. Τον Κέρκεζ ακολουθούν και οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ.

Ο Κέρκεζ έχει να λέει για την κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2018-19, που ήταν η πρώτη μετά από 30 χρόνια για την ΑΕΛ. Επίσης, οδήγησε την ομάδα της Λεμεσού σε έξοδο στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ τις σεζόν 2019-20 και 2021-22. Ο Βόσνιος τεχνικός, μαζί με τον Πάμπο Χριστοδούλου που οδήγησε την ΑΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012, θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές των τελευταίων δεκαετιών για τον σύλλογο της Λεμεσού.

Το διάστημα παραμονής του, εάν κρίνουμε από το τι επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνει το επιτυχημένο έργο του. Ο Κέρκεζ, λοιπόν, κάθισε στον πάγκο της ΑΕΛ σε 136 αγώνες σ’ όλες τις διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό 66 νίκες, 25 ισοπαλίες και 45 ήττες). Στο πρωτάθλημα σε 111 αγώνες (53 νίκες, 20 ισοπαλίες, 39 ήττες), στο κύπελλο σε 18 αγώνες (11 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες), Σούπερ Καπ σε 1 αγώνες (ήττα), Ευρώπη σε 6 αγώνες (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ