aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Κινητήριος δύναμη ο Μεντόσα

ΑΕΛ: Κινητήριος δύναμη ο Μεντόσα

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, η ΑΕΛ είχε και θετικά και αρνητικά κάτι που μαρτυρα και το σκορ (3-3) του αγώνα. Επιθετικά ήταν αισθητά βελτιωμένη, ενώ αμυντικά παρουσίασε κενά, κυρίως πλήρωσε τα ατομικά λάθη. Ωστόσο, αυτό που ήταν εμφανές, ήταν η δημιουργικότητα των γαλαζοκιτρίνων και αυτή έχει την εξήγηση της: Χαβιέρ Μεντόσα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής γίνεται και καλύτερος. Παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες και το παιχνίδι της ΑΕΛ περνά από τα πόδια του. Με την καλή τεχνική κατάρτιση που τον χαρακτηρίζει, μοιράζει με άνεση παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, ενώ έχει και εξαιρετικά χτυπήματα σε στατικές φάσεις. Τόσο τα φάουλ όσο και τα κόρνερ είναι «μαχαίρι» για την αντίπαλη άμυνα. Με δικό του αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ η ΑΕΛ βρέθηκε στον τελικό. Ακόμη, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, από δικό του φάουλ και κόρνερ, είδαν δίκτυα οι Ντέγοεστ και Τεϊσέιρα αντίστοιχα. Λόγω της παρουσίας του Μεντόσα, η ΑΕΛ έγινε επικίνδυνη και πιο αποτελεσματική από τις στατικές φάσεις. Ο Αργεντινός αποτελεί, πλέον, την κινητήριο δύναμη των γαλαζοκίτρινων και στο πρόσωπό του ο Χαραλάμπους επενδύει πολλά ενόψει τελικού.

Στην ομάδα της Λεμεσού προετοιμάζονται για το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στον Ακρίτα εκτός έδρας. Ο Κύπριος τεχνικός θα θελήσει και πάλι να μοιράσει χρόνο στους ποδοσφαιριστές του, θέλοντας να διαχειριστεί το ρόστερ του με το μυαλό στον τελικό. Σήμερα, του δίνεται άλλη μια ευκαιρία να παρακολουθήσει την Ομόνοια στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, έτσι ώστε να έχει άλλη μια εικόνα για την αντίπαλό τους στον τελικό κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ