aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Καραμπάχ 1-1: «Μαχαιριά» στις καθυστερήσεις

ΑΕΛ – Καραμπάχ 1-1: «Μαχαιριά» στις καθυστερήσεις

Κρίμα και άδικο για την ΑΕΛ που κρατούσε το 1-0 μέχρι και το 93ο λεπτό του αγώνα, όταν και η Καράμπαχ «πάγωσε»… καλοκαιριάτικα την «Αρένα» με τον Ζουμπίρ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στον πρώτο και επεισοδιακό αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Ένταση πριν καλά καλά ξεκινήσει το ματς δημιουργήθηκε ανάμεσα στους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές της Καραμπάχ και τους οπαδούς της ΑΕΛ που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο των Αζέρων. Ένταση που μεταφέρθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου και κορυφώθηκε αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ των Αζέρων. Δημιουργήθηκε νέο επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς και αναπληρωματικούς, που μετατράπηκε σε σύρραξη. Ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του αγώνα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Δικαιούται να φωνάζει για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 21’ η ΑΕΛ, το οποίο αρνήθηκε ο Νίμπεργκ σε παράβαση του Χουσεϊνοφ στον Τσέποβιτς.

Η ομάδα της Λεμεσού θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, για τον επαναληπτικό της Πέμπτης (12/8)με σκοπό να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, εκεί όπου αν τα καταφέρει θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπρέινταμπλικ (Ισλανίας) – Αμπερντίν (Σκωτίας).

Το ματς

Κλειστό και χωρίς φάσεις ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Η ένταση και η δύναμη κυριάρχησαν, με τις προσωπικές μονομαχίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ άφησε σε αρκετές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι και των δύο ατιμώρητο. Όπως ατιμώρητη άφησε και την παράβαση στην περιοχή της Καραμπάχ, στο 21ο λεπτό.

Μετά από σέντρα του Τόρες από δεξιά, ο Χουσεΐνοφ κράτησε παρατεταμένα τον Τσέποβιτς, ενώ έβαλε και τα χέρια στους ώμους του Σέρβου γκρεμίζοντας τον στο έδαφος. Ο Νίμπεργκ αρνήθηκε να υποδείξει το πέναλτι δείχνοντας να συνεχιστεί ο αγώνας. Χωρίς φάσεις κύλησε και το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Καραμπάχ, που δημιούργησε δύο απανωτές καλές ευκαιρίες στο 46’ και το 53’. Αρχικά ο Τεϊσέιρα ήταν αυτός που έσωσε με προβολή την τελευταία στιγμή, πριν ο Ζουμπίρ βρεθεί απέναντι από τον Βοζίνια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του Ρομέρο απομάκρυνε ο Βοζίνια.

Η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό από το σημείο εκείνο και έπειτα, πήρε τον έλεγχο και δημιούργησε τις δικές τις καλές στιγμές, με κορυφαία αυτή του Τόρες στο 61’. Μετά από λάθος στην άμυνα της Καραμπάχ, ο Τσέποβιτς έκλεψε και έβγαλε τη σέντρα, με έξυπνη κεφαλιά – πάσα ο Ζντραφσκόφσκι βρήκε τον Ισπανό, που έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μογκομενταλίεφ.

Έξι λεπτά αργότερα (67’), ο Πελέ εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του, και σε ένα γέμισμα στην πλάτη της άμυνας των Αζέρων πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Καραμπάχ και του τσίμπησε την μπάλα, με τον Μογκομενταλίεφ να ανατρέπει. Ο Νίμπεργκ αυτή τη φορά είδε την παράβαση και υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Τσέποβιτς, ο οποίος με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η ΑΕΛ κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα με σχετική ευκολία και χωρίς να κινδυνεύει. Όλα αυτά μέχρι το 93ο λεπτό, όταν ο Ζουμπίρ βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια μετά από κάθετη πάσα. Ο Γαλλομαροκινός πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάντος και να καταλήγει στα δίκτυα των γαλαζοκιτρίνων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Σύρραξη δημιουργήθηκε αμέσως μετά το γκολ των φιλοξενουμένων μπροστά από τον πάγκο τους, όπως και πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Ο διαιτητής αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του ματς, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δεκαεπτά λεπτά αργότερα ο αγώνας επανήρχισε. Τίποτα αξιοσημείωτο δεν συνέβη στα υπόλοιπα δύο λεπτά, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Μεντόγεβιτς, Ριέρα (75′ Μάζουρεκ), Ζντραφσκόφσκι, Τόρες, Έουλερ (58′ Πελέ), Τσέποβιτς.

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μογκομενταλίεφ, Χουσεϊνοφ, Μεντβέντεφ, Μεντίνα, Μπαϊράμοφ, Γκαραγίεφ, Αντράντε, Ρομέρο, Οζόμπιτς (73′ Καντί), Ζουμπίρ, Σεϊντάεφ.

Σκόρερ: Τσέποβιτς 69′ (πεν.) / –

Κίτρινες: – / Μεντβέντεφ, Μογκομενταλίεφ, Αντράντε.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία).

Α’ Βοηθός: Μαχμπόντ Μπέιγκι (Σουηδία).

Β’ Βοηθός: Αντρέας Σόντερκβιστ (Σουηδία).

4ος: Μπόγιαν Πάντζιτς (Σουηδία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ένταση πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές της Καραμπάχ και οπαδούς της ΑΕΛ! 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα ο Τσέποβιτς με κοντινή προβολή, υποδείχθηκε όμως σε θέση οφσάιντ.

17′ Σουτ του Ζντραφσκόφσκι, κόντραρε στον Μεντίνα η μπάλα, μπλόκαρε εύκολα ο Αζέρος τερματοφύλακας.

20′ Σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με αρκετό πάθος και ένταση. Το αφήνει ατιμώρητο προς το παρόν ο Σουηδός διαιτητής.

21′ Σέντρα του Τόρες που έγινε στην περιοχή της Καραμπάχ, ο Χουσεΐνοφ κράτησε παρατεταμένα τον Τσέποβιτς, ενώ έβαλε και τα χέρια στους ώμους του Σέρβου γκρεμίζοντας τον στο έδαφος. Ο Σουηδός αρνείται να υποδείξει το πέναλτι για την ΑΕΛ.

24′ Διάλειμμα για να δροσιστούν οι παίκτες.

35′ Συρτό σουτ του Ρομέρο εκτός περιοχής, έξω η μπάλα.

36′ Κίτρινη στον Μεντβέντεφ, πρώτη στο ματς, για κράτημα στον Τσέποβιτς.

45′ Καλή στιγμή για τους Αζέρους, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ριστέφσκι.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καραμπάχ. Λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ, προσπάθησε να την εκμευαλλευτεί ο Ζουμπίρ που βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια. Την τελευταία στιγμή ο Τεϊσέιρα έκανε την προβολή και έσωσε.

53′ Νέα καλή στιγμή για τους Αζέρους, με τον Ρομέρο να κάνει το σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή και τον Βοζίνια να απομακρύνει.

58′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, Πελέ στη θέση του Έουλερ.

60′ Ωραία κίνηση του Τόρες, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε τη φάση. Ήταν αδύνατο το σουτ, μάζεψε εύκολα ο Αζέρος τερματοφύλακας.

61′ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ! Μετά από λάθος στην άμυνα της Καραμπάχ, ο Τσέποβιτς έκλεψε και έβγαλε τη σέντρα, με έξυπνη κεφαλιά – πάσα ο Ζντραφσκόφσκι βρήκε τον Τόρες που έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μογκομενταλίεφ.

67′ Πέναλτι για την ΑΕΛ! Το κέρδισε ο Πελέ από τον Μογκομενταλίεφ. Πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα ο Γάλλος πριν τον ρίξει στο έδαφος ο τερματοφύλακας της Καραμπάχ. Είδε και την κίτρινη κάρτα του Σουηδού.

69′ ΓΚΟΛ 1-0 Εύστοχη η εκτέλεση του Τσέποβιτς!

73′ Αλλαγή για την Καραμπάχ, Καντί στη θέση του Οζόμπιτς.

75′ Μάζουρεκ αντί του Ριέρα.

84′ Καλό σουτ του Μάζουρεκ εκτός περιοχής, άουτ.

85′ Εκτός ο Τσέποβιτς, εντός ο Μάιντεβατς.

90+1′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καραμπάχ, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μεντόγεβιτς πάνω στη γραμμή σχεδόν.

90+3′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει η Καραμπάχ με τον Ζουμπίρ που βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια και έκανε το σουτ, κόντραρε η μπάλα στον Σάντος και κατέληξε στα δίκτυα.

90+4′ Κίτρινη κάρτα στον Αντράντε στος πανηγυρισμούς.

90+6′ Σύρραξη μπροστά από τον πάγκο των Αζέρων! Προσωρινή διακοπή, στα αποδυτήρια ποδοσφαιριστές και διαιτητές μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

110′ Επανέναρξη του αγώνα, δεκαεπτά λεπτά μετά.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ