aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Κάν’ το όπως στην Αλβανία

ΑΕΛ: Κάν’ το όπως στην Αλβανία

Το κίνητρο για την ΑΕΛ είναι μεγάλο. Με νίκη σήμερα απέναντι στην Καραμπάχ μέσα στο «Ταφίκ Μπαχράμοφ» (19:00, Cytavision1), στον επαναληπτικό αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, θα βρεθεί στον προθάλαμο των ομίλων. Μάλιστα, ο αντίπαλός της στη συνέχεια, όποιος κι αν θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Αμπερντίν – Μπρέινταμπλικ, δεν προκαλεί φόβο. Σήμερα, λοιπόν, είναι το αποφασιστικό και καθοριστικό βήμα για να κυνηγήσει η ΑΕΛ τα όνειρά της.

Το εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει η ομάδα της Λεμεσού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, όπως φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά θα χρειαστεί μια μικρή υπέρβαση. Η εμφάνιση της ΑΕΛ στο πρώτο παιχνίδι, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα, είναι αυτή που αφήνει ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Μάλιστα, η ομάδα του Κέρκεζ παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τον κόσμο της.

Με ανάλογη και -γιατί όχι;- καλύτερη παρουσία, η ΑΕΛ έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Πιο έτοιμη και αποφασιστική, μπορεί! Στο πρώτο ματς στην «Αρένα», η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να παίξει γρήγορα, πότε από τον άξονα και πότε από τα άκρα. Αυτό θα θελήσει να κάνει και σήμερα, με υπομονή και καθαρό μυαλό, αφού ένα γκολ θέλει, φτάνει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Η Καραμπάχ από την άλλη, που θα έχει τη στήριξη των οπαδών της που συνήθως δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα, είναι ικανή από τα άκρα, όπως φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι. Οι μπακ της ΑΕΛ αλλά και όλη η ομάδα θα πρέπει να έχουν καλή αμυντική συμπεριφορά, να κλείσουν τους διαδρόμους και να μην επιτρέψουν να τους πλαγιοκοπήσουν. Επίσης, οι γηπεδούχοι ενδέχεται να θελήσουν να δώσουν γρήγορο ρυθμό παρακινούμενοι και από τον κόσμο τους, να πιέσουν και να βάλουν δύσκολα από νωρίς, γι’ αυτό και η ΑΕΛ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Να έχει το αντίδοτο και να επιδιώξει να δώσει αυτή τον ρυθμό που τη βολεύει. Ο Κέρκεζ γνωρίζει, πλέον, καλύτερα το παιχνίδι των αντιπάλων του και προετοίμασε αναλόγως την ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ