aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Καλείται να αλλάξει πολλά

ΑΕΛ: Καλείται να αλλάξει πολλά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε φοβισμένη το περασμένο Σάββατο και γενικά δεν πίστεψε πως θα μπορούσε να έπαιρνε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τόσο κακή προσέγγιση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, είχε χρόνια να δουν οι φίλοι της ΑΕΛ. Η ήττα στη Λευκωσία δεν ήταν κάτι που δεν ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενη, όμως ενόχλησε η εμφάνιση και ο τρόπος που κινήθηκαν οι ποδοσφαιριστές.

Για να ελπίζει η ΑΕΛ πως θα έχει καλύτερη πορεία, θα πρέπει να γίνει πιο απαιτητική, γιατί σε αντίθετη περίπτωση απλώς θα ακολουθεί τους άλλους. Ο Ντούσαν Κέρκεζ καλείται να αναλάβει δράση, να μοιράσει ευθύνες και ρόλους στους ποδοσφαιριστές του, αλλά να είναι και πιο απαιτητικός από τον εαυτό του.

Η ΑΕΛ έχει δώσει ήδη πέντε επίσημα παιχνίδια τρία στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη και εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές ακόμη ψάχνονται. Ο Ζντραφκόσκι, που… έβγαζε μάτια στις διπλές αναμετρήσεις με τον Άρη στο πρωτάθλημα λες και είναι… εξαφανισμένος. Ο Νιλς Τεϊσέιρα παραπαίει, όπως και ο Γκοντάλ. Είναι εκτός εαυτού ο Χουράδο, ενώ ημιτελείς είναι οι προσπάθειες του Κάρλος.

Τους πιο πάνω αλλά και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ καλείται να αξιοποιήσει η τεχνική ηγεσία. Από την περσινή περίοδο φάνηκε αδυναμία της ΑΕΛ να παίρνει βαθμούς από τις μεγάλες ομάδες. Και οι οπαδοί της δικαιολογημένα σκέφτονται εάν έγινε τόσο μικρή ξαφνικά η ομάδα τους.

Το δείγμα είναι μικρό, όμως αυτό που θα πρέπει να κάνουν στην ΑΕΛ είναι να λάβουν τα μέτρα τους. Η τεχνική ηγεσία καλείται να σφίξει τα λουριά και η διοίκηση να δει πιο ζεστά το μέλλον της ομάδας. Το πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο και για να επαναλάβει τον περσινό της άθλο η ΑΕΛ (έξοδο στην Ευρώπη και κατάκτηση Κυπέλλου) θα πρέπει να αφήσει πίσω εμφανίσεις όπως αυτή με τον ΑΠΟΕΛ.

Στη διάθεση του Ντούσαν Κέρκεζ για το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Δόξα θα είναι και ο Γκαζαριάν. Ο Αρμένιος διεθνής αναμένεται να είναι έτοιμος για να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Αναμένεται να γίνουν αλλαγές θα γίνουν και στις τρεις γραμμές μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία, που θα επιτρέψει στην ΑΕΛ να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ