aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Και προκρίθηκε και έπεισε!

ΑΕΛ: Και προκρίθηκε και έπεισε!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ πείθει πως έχει τις δυνατότητες να υπερασπιστεί τον τίτλο της κυπελλούχου, που κατέκτησε την περασμένη σεζόν. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ βγάζει και ποιότητα, ικανότητα, πάθος και ενθουσιασμό. Η προψεσινή πρόκριση εις βάρος της ΑΕΚ στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, ήρθε με απόλυτα δίκαιο τρόπο, με τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο να πανηγυρίζουν έντονα την παρουσία στους «4» του κυπέλλου.

Η προχθεσινή ΑΕΛ μπορεί να μην κέρδισε (1-1 στο ΑΕΚ Αρένα, 0-0 το πρώτο ματς στο Τσίρειο), απέσπασε όμως τον θαυμαστό των οπαδών της, που είδαν την ομάδα τους να αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες. Στο τέλος, οι πιστοί οπαδοί της, που την ακολούθησαν στη Λάρνακα και οι άλλοι που πανηγύρισαν στη Λεμεσό και που… μετάνιωσαν που δεν ακολούθησαν την ομάδα τους στη δύσκολη έξοδό της, ήταν χαρούμενοι για δύο λόγους.

Πρώτον, επειδή η ΑΕΛ πήρε την πολυπόθητη πρόκριση και δεύτερον, επειδή είδαν τους ποδοσφαιριστές να ξεχειλίζουν από πάθος και ποιότητα. Ο Βοζίνια ήταν σταθερός και απόλυτα κυρίαρχος στην περιοχή του, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η ΑΕΚ άσκησε μια πίεση. Ο Χ. Κυριάκου με τον Αβραάμ είναι αναγεννημένοι και από αυτούς αρχίζει όλη η σωστή δουλειά και η αγωνιστική πειθαρχία. Ο Α. Τεϊσέιρα, ο Γκαστανιάγα και ο Γκοντάλ, είναι άνετοι και πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ενώ ο Αγκάνοβιτς δεν έχει καμιά σχέση με τον ποδοσφαιριστή που ξέραμε πριν από τα Χριστούγεννα. Από τα πόδια του δημιουργούνται πολλές φάσεις και η βελτίωση στην απόδοσή του έχει ανεβάσει την απόδοση όλης της ομάδας.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος είναι ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, πιστώνεται και από κάτι άλλο. Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το παιχνίδι στο «Αρένα» με τέσσερις 22χρονους στην ενδεκάδα της. Οι Ζντραφκόσκι, Ράσο, Μάιντεβατς και Εμαέ είχαν εξαιρετική απόδοση. Ειδικότερα ο τελευταίος, ήταν χάρμα οφθαλμών. Ο Βέλγος από το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ (2-1), κατά το οποίο βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην ανατροπή, παρουσιάζεται με πολύ καλό πρόσωπο.

Οι φίλοι της ΑΕΛ τρίβουν τα μάτια τους από ικανοποίηση, καθώς διαπιστώνουν πως η ομάδα τους αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα έχει ανέβει και μαζί οι απαιτήσεις. Σημασία έχει πως η ομάδα της Λεμεσού τρέχει και κυνηγά τους στόχους της, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως κεντρίζει πάλι το ενδιαφέρον των φίλων της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ