aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ και Άρης πήραν αυτό που (με τίποτα) δεν ήθελαν

ΑΕΛ και Άρης πήραν αυτό που (με τίποτα) δεν ήθελαν

Σε παράσταση για… πέντε ρόλους εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Άρη, αν και χωρίς γκολ (0-0), στην τελευταία παράσταση των δύο ομάδων στο Τσίρειο Στάδιο. Πρωταγωνιστές οι Στεπίνσκι, Μπέκερ, Μουσούντα και Αργυρού (ρεφ)/Κώστα (VAR). Ο πρώτος έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο 46΄ (σουτ στο δοκάρι), ο δεύτερος απογειώθηκε σε εκτέλεση φάουλ του Μαγιαμπέλα (39΄) και οι άλλοι τρεις, συνδέονται μεταξύ τους. Ο Μουσούντα αποβλήθηκε για χέρι (71΄), το οποίο υποδείχθηκε από τον VAR και ασπάστηκε ο διαιτητής. Τραβηγμένη απόφαση…

«Απορούμε με την απόφαση. Δεν ξέρω γιατί δόθηκε κόκκινη. Απορούμε γιατί δεν κάλεσε ο VARίστας να δει την αγκωνιά στον Μπράουν. Αίρουμε την εμπιστοσύνη σε ρεφ και VARίστα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Χριστόφορος Μιχαηλούδης.

Με αυτά και με αυτά, οι μονομάχοι πήραν αυτό που πραγματικά δεν ήθελαν. Δηλαδή, να μην κερδίσουν! Η ΑΕΛ που έχει παιχνίδι λιγότερο, έμεινε πολύ χαμηλά (9η με 15 βαθμούς) ενώ ο Άρης, οπισθοχώρησε στην 4η θέση (30 βαθμούς). Το 90λεπτο, σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Παρά το γεγονός πως είχε κατά διαστήματα καλό ρυθμό, υπερίσχυσε η δύναμη και το πάθος. Εξάλλου, οι οκτώ κίτρινες κάρτες και η μία κόκκινη, λένε πάρα πολλά.

Ο Άρης, πάντως, ήταν πιο απαιτητικός επιθετικά, τουλάχιστον έως το χρονικό σημείο που έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ανέβηκε αισθητά μετά τις δύο αλλαγές στο ημίχρονο, ωστόσο «τράκαρε» στην αστοχία των παικτών του. Δεν αναπτύχθηκε από τον άξονα, δεν πέρασε κάθετες πάσες, με την απουσία του Κακόριν, να είναι εμφανής. Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ βασίστηκε πολύ περισσότερο στην καλή ανασταλτική λειτουργία, δεν τα πήγε άσχημα στο συγκεκριμένο σκέλος, πλην όμως σε άλλο ένα παιχνίδι υστέρησε δημιουργικά. Πίεσε στο τελευταίο 10λεπτο, όχι με τον πιο ορθόδοξο τρόπο, με τους παίκτες της να ενεργούν επιπόλαια. «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε», παραδέχθηκε ο Γιανέφσκι. «Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Κρατούμε τα θετικά. Παίζουμε σύντομα το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε κοντά στην εξάδα», πρόσθεσε.

Ο Γίνιγκεν, βοηθός προπονητής του Άρη, τα έριξε με τη σειρά του στη διαιτησία: «Δεν έχω κατανοήσει δύο αποφάσεις. Την κόκκινη του Μουσούντα καθώς δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτή η φάση ήταν ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ . Η δεύτερη φάση είναι με τον Μπράουν. Δέχθηκε αγκωνιά στο κεφάλι και ούτε φάουλ δόθηκε ούτε έλεγχος έγινε».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ