aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Η κίνηση στη.. σκακιέρα που έφερε τα κάτω-πάνω

ΑΕΛ: Η κίνηση στη.. σκακιέρα που έφερε τα κάτω-πάνω

Την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η ΑΕΛ απέναντι στην ΠΑΕΕΚ. Παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού της αναμέτρησης, όρθωσε ανάστημα και έφερε τα κάτω-πάνω.

Οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν έτσι τέλος σε ένα μίνι σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη μακριά από το Τσίρειο, το οποίο κρατούσε από πέρσι με τρεις ήττες (Ολυμπιακό δις και Ομόνοια) και μια ισοπαλία τη φετινή σεζόν, ξανά απέναντι στην ομάδα του Τακτακαλά.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, πέραν του πολύ γρήγορου γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, είχε να αντιμετωπίσει επίσης το… κακό βράδυ στο οποίο βρέθηκε ο Στέφαν Τσέποβιτς. Ο Σέρβος πρώτος σκόρερ της λεμεσιανής ομάδας έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, αν και πιστώνεται την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μάιντεβατς.

Σε συνδυασμό με το πρόβλημα στη δημιουργία που αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές του στο πρώτο ημίχρονο, ο Βόσνιος τεχνικός έκρινε πως έπρεπε να παρέμβει δραστικά, κάτι που έκανε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, περνώντας στον αγώνα τους Έουλερ, Μάζουρεκ και Μάιντεβατς. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που εν τέλει άλλαξαν τον αγώνα. Αρχικά ο Αργεντινός με το γκολ της ισοφάρισης (64’) και στη συνέχεια ο Σέρβος, που πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στον Εθνικό, με τα δύο γκολ του (77’, 90’+2) ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε στραβά και όσο κυλούσε ο χρόνος στράβωνε ολοένα και περισσότερο, ο Κέρκεζ με δύο κινήσεις… ματ στη σκακιέρα συνέβαλε τα μέγιστα για να αποδράσει η ΑΕΛ με τη νίκη. Τρεις βαθμοί που ανέβασαν τη λεμεσιανή ομάδα και ταυτόχρονα μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ