aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Η φιλοσοφία του Κέρκεζ και το ρίσκο

ΑΕΛ: Η φιλοσοφία του Κέρκεζ και το ρίσκο

Πιστός στο πλάνο και τη φιλοσοφία του παραμένει ο Ντούσαν Κέρκεζ. Το 4-3-3 που επέλεξε και στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, «φώναξε» πως θέλει δουλειά και κυρίως καλύτερες επιστροφές. Ο τεχνικός της ΑΕΛ θέλει την ομάδα του να έχει επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της, όμως η παρουσία ενός κλασικού ανασταλτικού μέσου, του Μεντόγεβιτς, είναι ρίσκο.

Πόσο μάλλον την στιγμή που οι Ριέρα και Μάζουρεκ δεν έδιναν τις απαραίτητες βοήθειες στον Σέρβο. Όταν η ΑΕΛ έχανε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, είχε θέματα στην ανασταλτική λειτουργία. Είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο και κυρίως να γίνουν πιο ενεργεί οι άλλοι δύο μέσοι που πλαισιώνουν τον Μεντόγεβιτς στον άξονα. Επίσης, η άμυνα δεν λειτούργησε σωστά και το πλήρωσε με τα δύο γκολ.

Ο Κέρκεζ, που μετά το ματς δεν θέλησε να αναφερθεί στα στοιχεία που έμεινε ικανοποιημένος και πόσο μάλλον σ’ αυτά που δεν του άρεσαν, ξέρει καλύτερα τι θα πράξει στη συνέχεια. Εάν θα πάει με αυτό το σχήμα στα ευρωπαϊκά ματς ή αν θα θελήσει να το αλλάξει, παίζοντας με δύο ανασταλτικούς μέσου αφού έχει τις επιλογές. Σε αρκετά παιχνίδια στην περσινή σεζόν το έκανε, ιδιαίτερα σε ντέρμπι.

Γενικώς, όπως διαφάνηκε προχθές, η ΑΕΛ καλείται να λειτουργήσει καλύτερα όταν ο αντίπαλος γίνεται κάτοχος της μπάλας. Ναι μεν είναι νωρίς για αυστηρή κριτική αλλά σίγουρα θα πρέπει να φτιάξει το αγωνιστικό πρόσωπό της τουλάχιστον ως ένα βαθμό την προσεχή Πέμπτη, ώστε να είναι σε θέση να πάρει το αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να «χτυπήσει» την πρόκριση στον επαναληπτικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ